prenose mediji

Reakcije nakon smrti Milana Bandića: "Nisam licemjer koji ću se odreći nekadašnje suradnje"

Objavljeno: 28.02.2021. 10:15

Zadnja izmjena: 28.02.2021. 10:30

Foto: Arhiva / Facebook

Nakon iznenadne smrti Milana Bandića nižu se reakcije političara, koje je većim dijelom prenosi Jutarnji list.

Izdvajamo neke:

„Bandić je zasigurno ostavio trag na prostorima ne samo Zagreba nego i Hrvatske. Bio je osebujan, drugačiji, a povijest će napraviti pravu analizu. Svatko od nas ima svoju svijeću. On je taj svoj životni put nemilice trošio, radio i očito je ta svijeća puno prebrzo dogorila“, rekla je Anka Mrak-Taritaš.

Bivša premijerka Jadranka Kosor oglasila se na Twitteru:

„Jer ima bitaka u kojima se ne može pobijediti“, napisala je.

Dugim postom na Facebooku oglasio se i Krešimir Beljak, naglasivši da "nije licemjer koji će se odreći nekadašnje suradnje":

Počivaj u miru Milane. Dvanaest godina smo bili zajedno, on na čelu Zagreba, a ja Samobora. Dva neraskidivo povezana i susjedna grada. Kolege gradonačelnici, susjedi. Nekad čak i prijatelji. Kasnije de facto neprijatelji. Ali ja nisam licemjer koji će se odreći i zaboraviti nekadašnju suradnju zato jer je zadnjih godina nije bilo. Prošli smo u tih dvanaest godina put od odlične suradnje, prijateljstva, privatnih druženja, političkih podrški pa onda nekako nakon 5,6 godina i prvih čarki, nesuglasica, pa zatim svađa, zahlađenja odnosa, neispunjenih obveza... Sve do toga da zadnje dvije i pol godine uopće nismo razgovarali, niti smo se vidjeli niti čuli Sad te više nema Milane. Sve što je bilo lijepo, a bilo je, posebno na početku, zauvijek ću pamtiti, a sve ono što je bilo ružno, već sam zaboravio. Počivaj u miru Božjem i neka ti je laka hrvatska zemlja.

Komentari