oko 25 milijuna kuna

KRAJ TRAKAVICE Vlada će konačno u cijelosti isplatiti Županiju za JPP

Ministarstvu obrazovanja rebalansom proračuna osigurano je 38 milijuna kuna za sudske sporove koji se odnose na obnovu i izgradnju školskih objekata.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.10.2020. 13:40

Zadnja izmjena: 30.10.2020. 13:42

Foto: Luka Šalamun

Ministarstvu obrazovanja rebalansom proračuna osigurano je 38 milijuna kuna za sudske sporove koji se odnose na obnovu i izgradnju školskih objekata.

Točnije, riječ je o ukupno 32 škole, odnosno sportske dvorane koje su rađene po modelu javno-privatnog partnerstva, a Varaždinskoj županiji bit će isplaćeno oko 25 milijuna kuna. - Dolaskom u Blaženke Divjak u Ministarstvo i Štromara na mjesto potpredsjednika Vlade bilo je rečeno da će se obaveze države ispuniti, no oni su učinili sve da se ti iznosi ne plate - rekao je danas na konferenciji za medije župan Radimir Čačić i dodao kako su se sada ''stvari malo promijenile'' jer je Vlada predviđeni novac već stavila u rebalans. 

Kako je rekao Čačić, Vlada je zamolila Županiju da se ne naplaćuje zatezna kamata za dio koji do sada nije plaćen i da to uđe u nagodbu. - To ćemo staviti na skupštinu i ona će potvrditi da ćemo se odreći otprilike dodatnih 5 milijuna kuna, a glavnicu će nam isplatiti odmah - rekao je župan Čačić.

''Što se može kad nas ima..'

- Osobno sam zadovoljan što trakavici dolazi kraj i što će ovaj novac biti isplaćen odmah, naravno, uz uzajamno korektan odnos što se tiče zateznih kamata. To je početak onoga što želimo postići našim prisustvom u Vladi. Vidite što je sve moguće kada imamo saborsku zastupnicu, dva državna tajnika i župana koji sa jasnom vizijom vodi Županiju i komunicira prema središnjoj vlasti - rekao je državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Tomislav Paljak.

Konferenciji za medije prisustvovala je i saborska zastupnica Natalija Martinčević koja je rekla kako se u ovom slučaju radilo o političkom, a ne pravnom pitanju. - Svega nekoliko mjeseci nakon što je HNS izgubio presudan utjecaj na Vladu i nakon što su Divjak i Štromar izašli iz Vlade, Varaždinska županija dobila je povrat novca - rekla je Martinčević i dodala da su Štromar i Divjak cijeli svoj mandat ''potrošili na to da opstruiraju i nanose štetu Varaždinskoj županiji. '

Komentari