presica

SUKOB SVE ŽEŠĆI Reformisti prozvali gradsku vlast da putuje u Japan, a umirovljenicima broji klipiće

Objavljeno: 19.10.2018. 15:42

Zadnja izmjena: 19.10.2018. 16:23

U nedavnom intervjuu za eVaraždin gradonačelnik  Ivan Čehok čelnike mjesnih odbora iz Reformista prozvao je za „ilegalan rad“, odnosno rekao da ne nastupaju u ime mjesnih odbora nego svoje stranke.

Danas je stigao odgovor Reformista koji su se osvrnuli i na prozivku od strane dogradonačelnika Zlatana Avara za rastrošnost mjesnih odbora, što je bila tema i na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Reformisti su stava kako je isključvi razlog tomu što politička opcija gradonačelnika Čehoka ne participira u radu mjesnih odbora. „Potrebno je naglasiti kako je velika većina odluka vijeća mjesnih odbora u kojima su predsjednici Reformisti donesena jednoglasno“, kažu Reformisti i optužuju gradsku vlast da su oni zapravo za 224 posto povećali izdatke za svoje domjenke.

 „Dogradonačelnik Avar bi prije svega trebao biti upoznat da se upravo bez njegovog potpisa i suglasnosti ne može potrošiti niti jedna kuna“, kažu Reformisti, navodeći primjer Mjesnog odbora Jalkovec, gdje su kako kažu – prvo uredili sasvim zapušteni društveni dom, a onda potrošili svega 3.800 kuna za događanje organizirano za udruge građana sa spomenutog područja.  Gradsku vlast prozvao je i predsjednik 4. Mjesnog odbora Stjepan Lončar optuživši ih da se nisu pojavili na svečanoj sjednici na kojoj se okupilo stotinu građana i djece: „Jedna gospođa mi je rekla kakvi su to ljudi. Cijela delegacija putuje na naš račun u Japan, a nama umirovljenicima broje koliko smo klipića pojeli“, rekao je Lončar.

„Ukoliko Grad želi pomoći nudimo odmah nekoliko tema u Jalkovcu: teški teretni promet danonoćno prolazi kroz naselje, farma peradi ispušta smrad, oborinske vode ulaze u dvorišta i uništavaju fasade, izlijeva se Pltivica, i neka mještane obavijeste kada će se moći priključiti kanalizaciju“, kazali su danas na presici Reformisti, a valja primjetiti da su odnosi između gradske vlasti i Reformista sve žešći...

Komentari