reformisti: "opasna odluka"

Usporedili ga s Karađorđevićem: "Između naroda i Jenkača ne sme da bude posrednika!"

Nakon što je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u javnosti proklamirao stav zbog kojeg je ukinuo mjesne odbore, medijskim priopćenjem oglasila se Županijska organizacija Reformista koja je stava da je Jenkač donio "opasnu odluku"...
Objavljeno: 12.04.2019. 20:48

Zadnja izmjena: 12.04.2019. 21:06

Foto: Arhiva

Nakon što je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u javnosti proklamirao stav zbog kojeg je ukinuo mjesne odbore, medijskim priopćenjem oglasila se Županijska organizacija Reformista koja je stava da je Jenkač donio "opasnu odluku" kojom je građanima oduzeo demokratsko pravo izlaska na izbore i odlučivanja na razini mjesnih odbora.

Reformisti Jenkačev postupak posebno kritiziraju iz razloga što je do raspuštanja mjesnih odbora došlo nakon što je gradski proračun bitno povećan, te smatraju kako je "cijela ideja ukidanja mjesnih ogranka očito bazirana na ideji da sva moć bude u rukama gradonačelnika, daleko od građana". Također, dotaknuli su se i izjave gradonačelnika da "stranke svađaju ljude na izborima", poručivši kako je to "teško shvatljivo u demokraciji, ali je bilo shvatljivo u diktaturi, budući da su vrlo slične teze iznosili svjetski diktatori, a danas su potpuno neprihvatljive i opasne". Reformisti svoje priopćenje zaključuju apelom da novomarofski gradonačelnik razmotri svoju odluku koju smatraju ishitrenom, te ga uspoređuju s kraljem Aleksandrom Karađorđevićem: poslali su čak i montiranu fotografiju uz Karađorđevićev citat: "Između naroda i mene ne može i ne sme da bude posrednika".

Komentari