objavili raspored

Stručni skupovi Reformista - kako do sufinanciranja dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Objavljeno: 01.06.2020. 10:56

Zadnja izmjena: 01.06.2020. 11:02

Ove srijede, 3. lipnja, započinje niz stručnih skupova koji će se održati diljem županije, a na temu bespovratnih sredstava koje Varaždinska županija dodjeljuje za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Stručne skupove organizira Narodna stranka - reformisti, a o tome kako se prijaviti za sufinanciranje, govorit će stručne osobe iz područja gospodarstva, prostornog uređenja i europskih poslova.

Naime, Varaždinska županija izradu izvješća o energetskom pregledu i energetski certifikat s detaljnom ponudom opreme i radova sufinancira s do 2.500 kuna, a troškove izrade glavnog projekta za ugradnju sunčanih elektrana sufinancira s do 2.500 kuna.

- Jedan građanin može dobiti do 5.000 kuna za izradu dokumentacije. Jedini uvjet je da građani podnesu prijavu Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Za građane rizika nema, jer ako i ne dobiju sufinanciranje od Fonda, Županija im isplaćuje bespovratna sredstva jer je uvjet prijava Fondu. Prijavu za sufinanciranje građani Varaždinskoj županiji trebaju dostaviti do 30. lipnja. Prvi stručni skup održat će se 3.lipnja u Varaždinu u prostorijama Vatrogasnog doma Varaždin (Trenkova 44) - kaže Robert Vugrin, zamjenik župana i predsjednik GO Reformista Varaždin.

"Nitko neće ostati zakinut za sufinanciranje"

Pozivamo sve građane da dođu i informiraju se o ovom sufinanciranju, kako bi što lakše ispunili prijavu. Sredstva su osigurana za sve građane koji se prijave, tako da nitko neće ostati zakinut za sufinanciranje. Ovo nisu politički skupovi, već otvoreni stručni skupovi za sve građane na kojima će biti riječ isključivo o temi na koju se odnose.’’ rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Reformista Varaždinske županije.

Raspored stručnih skupova na koji pozivaju Reformisti:

Komentari