održana presica

Reformisti: Izjave i stavovi Miroslava Škore i Ladislava Ilčića su uznemirujući

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.06.2020. 13:10

Zadnja izmjena: 13.06.2020. 13:34

Obzirom da do danas nismo čuli ozbiljnije reakcije na cijeli niz ekstremnih stavova i izjava, a posebno ne od političkih stranaka iz naše Županije, sazvali smo konferenciju za medije kako bismo kao Reformisti jasno osudili ali i dodatno upozorili građane na sadržaj političkih opcija koje se nude biračima na ovim parlamentarnim izborima, poručile su na današnjoj konferenciji za medije dužnosnice Reformista.

- Izjave vodećih ljudi Domovinskog pokreta poput one Z. Hasanbegovića: „Antifašizam je floskula i nema ga u Ustavu.“, izjave K.Vidović Krišto, Ž.Glasnovića i samog M. Škore koji je jasno izjavio da je protiv pobačaja, odnosno protiv prava žena na izbor te da pozdravlja presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni nije prekršaj. Posebno je zastrašujuća ideja N. Raspudića, kandidata Mosta i nezamislive okrutnosti da se silovanim ženama treba zabraniti pobačaj odnosno koji traži zabranu pobačaja čak i za žene zatrudnjele u silovanjima – rekla je tom prilikom Natalija Martinčević.

Reformisti su nadalje kazali kako izjave Ladislava Ilčića koji u Varaždinu predstavlja Domovinski pokret ne žele ponavljati – iz razloga što su, kako kažu, poznati javnosti.

"Nekome se može činiti da se radi o simpatičnom pjevaču..."

„Ovo sve govorimo zato što se našim građanima koji možda sve ne prate, čitaju i gledaju, što je potpuno razumljivo, može činiti da se ovdje radi o simpatičnom pjevaču. Građani će odlučiti koga će podržati ali neka budu upoznati sa - za Reformiste - svakako opasnim i zastrašujućim stavovima i idejama vezanima uz ljudska prava, prava žena, prava djece, prava istospolnih zajednica, prava nacionalnih manjina i odnosa prema antifašizmu“, zaključili su Reformisti.

Komentari