priopćenje za medije

Reformisti: Zašto Čehok nije pozivao predsjednike MO kad je zaduživao Grad?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.11.2020. 09:34

Zadnja izmjena: 24.11.2020. 10:09

Foto: ARHIVA

Gradska organizacija Reformista obratila se priopćenjem za medije u kojem gradonačelnika Ivana Čehoka prozivaju za, kako pišu, naprasno sazivanje koordinacije s predsjednicima mjesnih odbora.

- Čehok još jednom pokazuje koliko obezvrijeđuje funkciju predsjednika mjesnih odbora - kažu iz Gradske organizacije Reformista kojoj je na čelu Robert Vugrin.

Naime, prema njihovim navodima, sastanak je sazvan u roku kraćem od 24 sata i bez najave, a kako tvrde, sam termin sastanka zakazan za 9 sati je "pomno odabran" kako bi se osigurao što manji odaziv predsjednika mjesnih odbora s obzirom da su svi u to vrijeme na radnom mjestu. 

- Kada je Gradsko vijeće odlučivalo o najvećem zaduženju Grada od čak 67 milijuna kuna, u županiji je bilo svega 5 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Tada je bila procjena da su “epidemiološke mjere” razlog da se o milijunskom zaduženju odlučuje online. Danas kada u Varaždinskoj županiji imamo preko 2.300 aktivnih slučajeva, gradonačelnik saziva 16 predsjednika Mjesnih odbora na fizičku koordinaciju s gradonačelnikom i pročelnicima, na kojima je uvijek do sada bilo preko 20 ljudi, da raspravljaju o dokumentu o kojem je već sve odlučeno - pišu Reformisti i dodaju kako njihovi predsjednici mjesnih odbora ''neće sudjelovati u još jednom igrokazu gradonačelnika Čehoka''. 

Komentari