održali presicu

Reformisti: Stričak ima našu projektnu podršku jer neće koalirati s Čehokom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.06.2021. 11:26

Zadnja izmjena: 17.06.2021. 11:30

"Iskorištavanje svih mogućnosti prijave na EU fondove za koje je ključno osigurati stalni monitoring, odrednice o socijalnoj skrbi, zdravstvu i gospodarstvu te upravljanju nekretninama u užoj i široj gradskoj jezgri."

Ovo su ključne odrednice Reformista na temelju kojih su potpisali Sporazum o programskoj suradnji u Gradskom vijeću grada Varaždina, izvijestilo je vodstvo stranke na današnjoj konferenciji za medije. Kako je rečeno, do kraja 2022. godine dužnost predsjednice vijeća obnašat će Zdravka Grđan, nositeljica liste Reformista, a nakon toga predsjednika/cu će odabrati NL Dubravke Novak.

Što se pak tiče Županije skupštine, Natalija Martinčević je rekla kako nakon razgovora s HDZ-om, izvršna vlast ima njihovu projektnu podršku. - Izvršna vlast ima projektnu podršku u smislu da se svi naši projekti koje smo započeli i pripremili, a posebno projekt Bukotermal, nastave i na kraju i realiziraju. Podrška je uvjetovana neprisustvom predstavnika liste Ivana Čehoka, a taj uvjet je ispoštovan - rekla je Martinčević, ali pritom naglasila da Reformisti neće sudjelovati na vodećim pozicijama niti u izvršnoj vlasti niti Skupštini.

Uvjet podrške Vladi

- Što se tiče projekata na nacionalnoj razini, uz navedeni uvjet i dalje podršku Vladi vežemo na izvršenje obveze iz programa Vlade usvojenog u Saboru u kojem su uključeni i ključni zahtjevi Reformista kao što su početak radova na brzoj pruzi Zagreb – Lepoglava – Varaždin – Čakovec, a razvojno - potpisivanje Sporazuma za sjever - rekao je Čačić

Komentari