izborna skupština

Martinčević nastavlja voditi Reformiste: 'HDZ je ovdje neprirodan, ne snalaze se, pobijedili su samo zbog...'

Natalija Martinčević je prisutnima zahvalila na povjerenju, istaknuvši kako su na proteklim izborima osvojili devet mandata, četiri načelnička mjesta, te ukupno 53 vijećnička mandata u gradovima i općinama...
Objavljeno: 08.12.2021. 11:01

Zadnja izmjena: 08.12.2021. 11:44

Županijska organizacija Reformista jučer je održala Skupštinu na kojoj je ponovno mandat dobila dosadašnja predsjednica Natalija Martinčević, dok su za potpredsjednike izabrani Branimir Nađ i Željko Bedeković.

Natalija Martinčević je prisutnima zahvalila na povjerenju, istaknuvši kako su na proteklim izborima osvojili devet mandata, četiri načelnička mjesta, ukupno 53 vijećnička mandata u gradovima i općinama, a iz njihovih redova dolazi i predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

- Smatramo da politika nije beskonačno politiziranje, prozivanje i stalno negodovanje o svemu i svima, već konkretan, vidljiv i mjerljiv rad na dobrobit naših građana. To što govorimo i za što se zalažemo pokazali smo u prošlom mandatu u Varaždinskoj županiji koju smo od jedne od najneuspješnijih pretvorili u perjanicu Hrvatske. Našim politikama i našim radom postali smo najuspješnija županija u realizaciji EU projekata - rekla je.

Martinčević je dodala kako su spremni preuzeti odgovornost, pa i prihvatiti kritike, ali ne i, kako se izrazila, "trpjeti ničim utemeljena prozivanja i progone ljudi". Time je aludirala na nedavne prozivke Željka Bedekovića, koji se zajedno s Branimirom Nađem također obratio skupu s nekoliko riječi. 

'HDZ se udružio s lijevima'

Skupštini se obratio i predsjednik Reformista Radimir Čačić, čija je glavna poruka bila da Varaždinska županija "nije desna", te da se HDZ "udružio s lijevima". - HDZ-u je ovo potpuno neprirodno okruženje i osvajanje ove županije moglo se dogoditi samo na način na koji se i dogodilo – da se apsolutno svi udruže, lijevi i desni i maknu Reformiste iz županije, jer su shvatili da naše rezultate, naše projekte građani prepoznaju i da nas se drugačije neće moći riješiti. To su i odradili i doveli HDZ na vlast. Već sad je vidljivo da se HDZ tu apsolutno ne snalazi, da su izgubljeni, ne samo da novih projekata nema, već stoje i oni koje smo mi ostavili u tijeku. To je žalosno i loše - rekao je.

Komentari