priopćenje

Ludbreški Reformisti: Tražimo da sjednice ne budu online i da se prenose uživo

Objavljeno: 28.12.2021. 15:59

Zadnja izmjena: 28.12.2021. 15:59

Ludbreški Reformisti protive se održavanju gradskih sjednica putem online platformi i kanala, odnosno traže da se one održavaju uživo.

Gradska organizacija Narodne stranke - Reformisti Ludbreg smatra kako, zbog toga što se sjednica provodi online a ne s prijenosom uživo kao županijska sjednica ili sjednica Grada Varaždina, Grad Ludbreg "nije transparentan te ne mari za zahtjeve građana koji žele imati uvid u trošenje novaca iz gradskog proračuna".

Kako navode, na to su ukazali i na prošloj sjednici. - Postavlja se pitanje želi li se nešto sakriti od građana Ludbrega. U zapisnicima sa prošlih sjednica samo se konstatira da su pojedini vijećnici sudjelovali u raspravi, a ne i što su govorili, što je također potpuno neprihvatljivo, budući da se time od javnosti skriva što misli oporba i što rade vijećnici - stoji u priopćenju.

Kako su naveli, ljudi nisu upoznati s radom ili ne radom vijećnika i njihovim stavovima upravo zbog takvog načina održavanja sjednica. - Očito je da je gradonačelniku i vladajućoj većini bitno da se u javnosti ne čuje mišljenje Reformista, jedine opozicije u Gradskom vijeću - zaključili su.

Komentari