uoči sjednice

Reformisti objavili što bi moglo ublažiti cijenu odvoza otpada, evo što pišu

Objavljeno: 30.01.2022. 12:21

Zadnja izmjena: 30.01.2022. 12:23

Vezano uz povećanje cijene usluge sakupljanja komunalnog otpada, Reformisti su se oglasili priopćenjem u kojem navode kako su se propustile napraviti analize koje bi pokazale gdje su rezerve koje bi bitno mogle utjecati na formiranje cijene. Konkretno, Reformisti misle na ažuriranje broja korisnika, odnosno broja domaćinstava.

Reformisti, naime, smatraju kako bi ažuriranje broja korisnika moglo pokazati povećanje broja korisnika a što bi onda omogućilo smanjenje cijene. Zbog toga traže da se prijedlog odluke dopuni zaljučkom kako će Čistoća omogućiti korekciju utvrđenih cijena, odnosno smanjenje cijene komunalnog zbrinjavanja otpada korisnicima, ukoliko financijski efekti nakon utvrđivanja broja korisnika budi povećani. 

- Razumijemo naslijeđenu situaciju, no ovim prijedlogom odluke dovedeni smo pred gotov čin. Nismo sudjelovali u analizama, imamo suštinske primjedbe i vjerujemo da bi se našim prijedlozima mogao ublažiti ovaj rast cijena. Podržat ćemo prijedlog Odluke, ali tražimo da se u taj prijedlog Odluke uvrste i dodatni zaključci predloženi od Reformista - stoji u priopćenju.

'Tko su vlasnici?'

Kada je riječ o izradi urbanističkog plana uređenja zone VIS Konfekcija, Reformisti će biti suzdržani oko toče u prijedlogu sve dok se, kako navode, javno i transparentno ne dokaže da ne postoji nikakva vlasnička sprega, a time i sukob interesa osoba koje djeluju u Gradskom vijeću. "Ne prejudiciramo ništa no s obzirom na niz kaznenih postupaka vezanih za zamjenu zemljišta, prije bilo kakve odluke tražimo potpunu informaciju o vlasničkoj strukturi", kažu Reformisti i traže objavu vlasničke strukture zemljišta i tvrtki koje sudjeluju u toj vlasničkoj strukturi da se vidi postoji li osobni interes pojedinih gradskih vijećnika.

Komentari