uoči skupštine

Reformisti: Od Umirovljenika očekujemo osudu najavljenog povećanja cijene Doma za starije

Objavljeno: 19.07.2022. 14:15

Zadnja izmjena: 19.07.2022. 15:27

Uoči sutrašnje Županijske skupštine Reformisti su se oglasili priopćenjem za medije u kojem su župana Stričaka ponovno prozvali za namjerno opstruiranje projekta brze pruge, kao i za odustajanje od projekta razvoja Varaždinskih Toplica, pokrenutog u njihovom mandatu vrijednog 600 milijuna kuna.

Osim spomenute dvije teme, koje su otprije poznate, Reformisti županijsku vlast prozivaju za neodrživo povećanje cijene Doma za starije i nemoćne u Varaždinu, kao i za probijanje rokova, kako tvrde, na projektu Dnevne bolnice koje će stajati 15 milijuna kuna.

- Povećati cijene Doma za starije i nemoćne u Varaždinu za 30 posto, to je prema dostupnim podacima najviše poskupljenje u Hrvatskoj od onih Domova koji su se odlučili na podizanje cijena. Tako je cijena jednokrevetne sobe umjesto dosadašnjih 2.850 kn porasla na 3.740 kn! Uz prosječnu mirovinu manju od 2.600 kn to je za naše umirovljenike i njihove obitelji potpuno neodrživo – pišu Reformisti.

Drugi domovi u Hrvatskoj, kako nadalje tvrde i prozivaju Alena Runca, dobivaju dvostruko veća sredstva od države, a za probijeni rok kod Dnevne bolnice, mogao se izgraditi, sasvim novi Dnevni cetar za boravak 70-ak starijih osoba.

- Očekujemo najoštriju osudu i povlačenje ovakve odluke o povećanju od strane svih stranaka u Skupštini, a posebno od predstavnice umirovljenika i predsjednice Županijske organizacije HSU-a Jadranke Bahlen, koalicijske partnerice HDZ-a – zaključuju Reformisti.

Komentari