sjednica

Foto - Reformisti održali Središnji odbor, računaju na saborski mandat i rade na nacionalnom savezu

Objavljeno: 12.11.2022. 11:33

Zadnja izmjena: 12.11.2022. 11:35

U Varaždinu se danas održava sjednica Središnjeg odbora Reformista, uoči koje je predsjednik stranke Radimir Čačić poručio kako je saborski mandat Reformista - neupitan.

"Dokaz tome je da su Reformisti najjača politička stranka u Skupštini Varaždinske županije", rekao je Čačić.

- Nismo imali ambicije da izlazimo bitno iz okvira naše temeljne biračke baze, a to je sjever Hrvatske. Naglasak je na Varaždinskoj županiji i našoj poziciji u toj županiji gdje smo mi po svim parametrima najjača stranka. Može se s nama usporediti snaga HDZ-a. Recimo u Županijskoj skupštini i po postupcima i po svemu. Oni imaju 12 vijećnika, mi imamo devet, ali oni imaju 12 s HSLS-om i HSU-om. Namjeravamo zadržati poziciju.

Bedeković u središnjem odboru

Šef Reformista poručio je i da HDZ pokušava zadržati disproporcionalni izborni sustav, ineč bi do izražaja došla primjerice i snaga Reformista u Varaždinskoj županiji.

- Izborno zakonodavstvo gdje HDZ pokušava zdržati ovaj protuustavni model gdje glasovi Slavonije vrijede za trećinu više nego u drugim dijelovima Hrvatske, kao i kod nas, to je disproporcija, a kako će oni to pokušati zadržati, to je protiv Ustava. Što se nas tiče, na svaki izborni sustav možemo odgovoriti vlastitom snagom u ovoj regiji. Prema svim parametrima, naš mandat ovdje je neupitan, a naša ambicija je pokušaj partnerstva s drugim stranakama da u drugim dijelovima Hrvatske dobijemo više zastupnika - zaključio je.

Također, došlo je i do promjena u središnjem odboru stranke, u koji su iz Varaždinske županije biran Željko Bedeković i Tomislav Paljak.

Komentari