županijska skupština

Reformisti se obraćali (uglavnom) zamjenici i predložili osnivanje komisije za EU projekte

Objavljeno: 29.11.2022. 12:53

Zadnja izmjena: 29.11.2022. 12:59

Na današnjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije, tijekom aktualnog sata, vijećnica Reformista Natalija Martinčević aktivirala je svoj mandat te je nakon toga izašla s inicijativom. 

Naime, Martinčević je predložila da Varaždiska županija osnuje komisiju za pomoć u pripremi programa i projekata financiranih iz europskih fondova, a kako je istaknula, sve u svrhu uvrštavanja kvalitetnih europskih projekata u Proračun.

- Poslali smo javni poziv županu da se Proračun skine s današnjeg dnevnog reda sjednice. Možda bi se trebao okupiti tim da se uz pomoć takve komisije stvori sadržajniji i kvalitetniji proračun koji bi sadržavao i europske projekte te financiranje iz europskih fondova. Vlada je osigurala zbilja velika sredstva i mislim da bi bilo loše da Županija to prespava - rekla je. 

Inače, Reformisti na današnjoj skupštini u više su navrata upitali županovu zamjenicu Silviju Zagorec je li spremna prihvatiti dužnosti župana u slučaju njegove opstavke te su svoja pitanja i inicijative većinom uputili upravo njoj. Pritom je Željko Bedeković prozvao župana Anđelka Stričaka da je izgubio kredibilitet nedavnim incidentom u kafiću, a Robert Vugrin ga je prozvao da je prekršio rok o objavi polugodišnjeg izvještaja.

Komentari