očitovanje

Reformisti: Sjednicu smo napustili jer HDZ ne želi niti raspravljati o podržavljenju bolnice

Objavljeno: 28.02.2023. 13:31

Zadnja izmjena: 28.02.2023. 14:03

Reformisti su se oglasili priopćenjem za medije u kojem obrazlažu zašto su napustili Županijsku skupštinu, te protiv župana Anđelka Stričaka najavljuju tužbu.

Tužbu najavljuju, kako kažu, zbog „novog dna primitivizma, nekulture i prostakluka“, a sjednici su napustili zbog HDZ-a.

- Danas smo vidjeli sve što smo trebali vidjeti o tome kako se župan Stričak i HDZ odnose prema interesima građana ove Županije. Jučer smo na konferenciji za medije govorili, a danas i ponovili, da su u susjednom Međimurju svi vijećnici (osim HDZ-a) podržali upravo ovakav Zaključak da bolnica ostane u vlasništvu građana koji su je platili i gradili. Čak niti vijećnici HDZ-a nisu imali obraza biti protiv već su bili suzdržani. Danas ovdje u Varaždinskoj županiji, nismo mogli niti raspravljati o tome, a kamoli donijeti odluku o zaštiti prava, interesa i na kraju imovine naših građana – napisali su.

Cijelo priopćenje pročitajte ovdje:


Priopćenje Reformista

Danas smo od župana Anđelka Stričaka doživjeli novo dno primitivizma, nekulture i prostakluka, s cijelim nizom novih kleveta i laži te vrijeđanja vijećnika. Kao što je poznato za iznošenje kleveta i laži već su podignute i tužbe protiv Stričaka, a nove će uslijediti nakon današnjih novih istupa.

Na primitivizam i nekulturu župana Stričaka ne treba više trošiti riječi, jer u Varaždinskoj županiji ne postoji više nitko kome nije jasno o kakvoj se osobi radi pa ćemo se vratiti na suštinu sjednice u kojoj je osuđena kriminalna organizacija odlučila progutati i oteti građanima Varaždinske županije njihovu bolnicu.

Nakon što je HDZ odbio staviti točku o odbijanju podržavljenja Opće bolnice Varaždin na dnevni red 9. sjednice Skupštine Varaždinske županije, vijećnici Reformista napustili su sjednicu i obratili se javnosti.

Danas smo vidjeli sve što smo trebali vidjeti o tome kako se župan Stričak i HDZ odnose prema interesima građana ove Županije. Jučer smo na konferenciji za medije govorili, a danas i ponovili, da su u susjednom Međimurju svi vijećnici (osim HDZ-a) podržali upravo ovakav Zaključak da bolnica ostane u vlasništvu građana koji su je platili i gradili. Čak niti vijećnici HDZ-a nisu imali obraza biti protiv već su bili suzdržani. Danas ovdje u Varaždinskoj županiji, nismo mogli niti raspravljati o tome, a kamoli donijeti odluku o zaštiti prava, interesa i na kraju imovine naših građana.

- Nakon više neoborivih argumenata koje sam iznijela kod predlaganja točke, oni nisu imali snage niti otvoriti raspravu, a kamoli podržati ono što je za našu Županiju od ključnog značaja. – naglasila je Martinčević.

Za prepuštanje naše bolnice državi ne postoji ni jedan jedini drugi argument, osim želje da HDZ otme bolnicu koju su godinama samodoprinosima gradili naši građani i smjesti ju u svoju HDZ-ovu korupcijsku i nepotističku mrežu.

Iz tog razloga vijećnici Reformista napustili su sjednicu i odbili sudjelovati u ovoj lakrdiji od Skupštine na kojoj sasvim sigurno ne bi podržali Izvješće o radu župana kao i jadne prezentacije prepisanih projekata iz prošlog mandata bez i jednog jedinog vlastitog projekta ili bilo kakve vizije razvoja naše Županije jer je to uvreda zdrave pameti naših građana. 

Komentari