užarena tema

Reformisti: Čije interese Čehok zapravo zastupa kod naplate parkiranja?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.06.2020. 10:47

Zadnja izmjena: 10.06.2020. 10:51

Na današnjoj 27. sjednici gradskog vijeća na dnevnom redu će se naći Prijedlog odluke o određivanju javnih parkirališta i garaža, te Prijedlog odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina, o čemu su svoj stav putem priopćenja za medije iznijeli Reformisti koji će glasovati protiv navedenih prijedloga.

>>Čehok: ''Ne idemo za tim da cijeli grad bude pod naplatom''

Iz Prijedloga odluke može se, kažu, iščitati da nestaje III. zona parkiranja u kojoj se parkiranje naplaćivalo do 15 sati, a da se sada planira uvesti naplata do 20 sati. Dodatno dolazi i do proširenja područja naplate parkinga na veći broj novih ulica. Ono što nedostaje je kvalitetno obrazloženja za takav Prijedlog odluke, poručuju.

- Iz kojeg razloga se širi područje naplate, koje točno područje će obuhvaćati, za koji broj će se povećati broj parkirnih mjesta, na koji način će se to odraziti na građane koji stanuju u tim područjima i hoće li se mijenjati Ugovor o koncesiji na način da će se povećati mjesečni iznos koncesije, koji trenutno iznosi 14.541,67 kuna - pitanja su koja u priopćenju postavljaju Reformisti.

Zaključuju kako iz predloženoga benefite može očekivati "jedino aktualni koncesionar", dok građanima preostaje samo prihvatiti činjenicu da će ili češće i duže morati plaćati parking ili brzo morati potražiti alternativu, s time da se vrijeme tolerancije od napuštanja vozila do plaćanja parkinga smanjuje na svega 5 minuta, a u slučaju da zakasne „nagrađuje“ ih se sa 120 kuna.

"Pustošenje centra grada"

- O posljedicama na poslovanje još onih nekoliko obrtnika koji posluju u centru grada i koje ova gradska vlast još nije uspjela protjerati (sjetimo se samo nedavnog povećanja komunalne naknade za 25%) nećemo ni govoriti. Smatramo to pustošenjem centra grada i tjeranje naših građana da kupovinu obavljaju u trgovačkim centrima van centra - poručili su Reformisti.

Komentari