svjetski dan darivanja krvi

Reformisti darivali krv: "Pozivamo sve građane da se odazovu akcijama"

Objavljeno: 12.06.2020. 10:40

Zadnja izmjena: 12.06.2020. 10:43

Svake godine 14. lipnja diljem svijeta obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi, s ciljem podizanja svijesti i senzibilizacije javnosti o važnosti krvi i krvnih pripravaka u liječenju bolesnika.

Reformisti Gradske organizacije Varaždin tradicionalno povodom tog dana organiziraju darivanje krvi uz podršku kolega iz općinskih i gradskih organizacija diljem Županije. Ovakve akcije i obilježavanje ovog važnog datuma u zdravstvu prilika je, kako poručuju, da se zahvali svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovom daru. Na ovaj način pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine. Koliko je međusobna solidarnost i pomaganje bitno, svjedoči i kriza s kojom smo se susreli, a koja je uzrokovana virusom COVID-19.

- Reformisti će i dalje na ovaj način obilježavati Svjetski dan darivatelja krvi i Dan dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada te pozivamo sve građane Varaždinske županije da se odazovu svim akcijama darivanja krvi jer se na taj način uključujemo u spašavanje života - naglasili su Reformisti Gradske organizacije Varaždin. Dobrovoljnom darivanju krvi pridružio se i v.d. predsjednik Gradske organizacije Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin.

Komentari