priopćenje stranke

Reformisti diljem Varaždinske županije obilježili Svjetski dan bolesnika

Objavljeno: 11.02.2020. 14:30

Zadnja izmjena: 11.02.2020. 14:35

Županijska organizacija Reformista Varaždinske županije danas je obilježila Svjetski dan bolesnika kojeg je 1992. utemeljio Papa Ivan Pavao II kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Reformisti su tako obišli i prigodno darivali Opću bolnicu Varaždin i njezine jedinice. Opću bolnicu Varaždin posjetili su Natalija Martinčević, predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, Robert Vugrin i Darko Detelj, potpredsjednici Gradske organizacije Varaždin i Vlasta Cindrić, županijska vijećnica. Članovi su ujedno posjetili i Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice, Službu za plućne bolesti i TBC Klenovnik.

- Namjera obilježavanja Svjetskog dana je da se sjetimo naših pacijenata i bolesnika koje smo prigodno darivali, a isto tako želim se zahvaliti se svima onima koji se nesebično brinu o našim bolesnicima, našim doktorima, medicinskim sestrama te brojnim drugim nezdravstvenim djelatnicima bez kojih skrb o pacijentima ne bi bila zadovoljavajuća. Varaždinska županija teži za stvaranjem kvalitetne zdravstvene zaštite što pokazuju velika ulaganja u sve ustanove na području zdravstva - rekla je predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Komentari