rasprave oko ritza

Reformisti: ''Grad daje lokal Ritz onima koji dokazano ne znaju raditi''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.02.2019. 11:27

Zadnja izmjena: 28.02.2019. 11:27

Na informaciju da će Grad Varaždin u zakup gradskoj tvrtki Aquacity dati Caffe bar Ritz reagirali su danas priopćenjem i varaždinski Reformisti koji su ovakvu odluku nazvali ''neshvatljivom''.

Kako poručuju iz Reformista, gradska vlast odlučila je prostor u samom centru grada povjeriti gradskoj tvrtki iza koje ne stoje nikakvi rezultati i čiji se gubici financiraju iz gradskih proračuna novcem poreznih obveznika iz Varaždina. Kako pišu Reformisti, predviđeno je da se u 4 godine za Aquacity iz proračuna izdvoji 1, 2 milijuna kuna.

- Sličan scenarij u centru grada odvijao se 2017. godine kada je nakon 26 godina zatvoren kafić Aquamarin u Gajevoj ulici s namjerom da se prostor uredi kao predvorje kina Gaj, također s naglaskom na ugostiteljsku djelatnost no do danas taj prostor nije zaživio.- poručuju u priopćenju i dodaju kako je očito ''Aquacity jedina tvrtka koja može prostor uklopiti u namjenu knjižnice''.

Prema pisanju Reformista, Grad nije dao priliku na javnom natječaju da ugostiteljske tvrtke ponude svoju viziju i konkretan program razvoja tog prostora. - Grad je očito mišljenja da oni trebaju razvijati ugostiteljsku djelatnost, pa su počeli preuzimati lokale od onih koji dokazano znaju raditi, a daju ih bez natječaja onima koji su dokazali da raditi ne znaju.- poručuju za kraj. 

Komentari