priopćenje za medije

Reformisti: HNS kao najvjerniji partner HDZ-a besramno podržava podržavljenje bolnice

Objava Narodne stranke - Reformisti

Objavljeno: 12.03.2023. 11:49

Zadnja izmjena: 12.03.2023. 12:52

Foto: Objava Narodne stranke - Reformisti

Objava Narodne stranke - Reformisti

Vezano uz podržavljenje Opće bolnice Varaždin u ime HDZ-a javila se stranka HNS. HNS je u povijesti hrvatske politike zauvijek obilježena kao stranka „naknadne“ pameti i neupitnog političkog lopovluka jer su kao zastupnici koalicijske liste sa SDP-om izdali svoje birače i prešli HDZ-u.

Interese građana Varaždinske županije spremno su i besramno izdali tada i sada što su potvrdili jasno izrečenim stavom o otimanju bolnice koju su građani Varaždinske županije gradili svojim novcima.

Citiramo izjavu HNS-a: „Stav HNS-a je da nam je svejedno tko je vlasnik i tko upravlja Općom bolnicom Varaždin.“HDZ i HNS koji su već godinama jedno te isto očito su uvjereni da je laž ako je izreknete zajedno uvjerljivija i da međusobno jedni drugima mogu oprati sramotu da ni ne pokušavaju štititi imovinu i interese naših građana.

Za nikakav plan ni zakon o podržavljenju varaždinske bolnice zastupnici, pa ni zastupnica Martinčević nikad nije glasala ni dizala ruku, i HNS kao i obično izriče notorne laži. Naprotiv, i gđa Martinčević i Reformisti su jasno i nedvosmisleno i Vladi i u svim javnim nastupima izrekli stav da podržavljenje nije nikakva reforma i da je ono potpuno neprihvatljivo.

3/4 dugova u zdravstvu stvara država u bolnicama koje su sad u njezinom vlasništvu i da zna njima upravljati to bi već pokazala.

Reformisti u Hrvatskoj imaju najsnažniju legitimaciju i argumente jer su u mandatu župana Čačića izgrađena tri potpuno nova objekta, obnovljeno ih je deset, a temeljem pripremljenih projekata osigurana su EU sredstva za izgradnju novog objekta Centralnog operacijskog bloka. Ukupna vrijednost je gotovo 100 milijuna eura. Također, osigurana su sredstva za edukacije i specijalizacije liječnika kao i subvencije stanova. Tako su u zdravstvu i bolnicama radili Reformisti.

O dugovima je već sve rečeno i lako provjerljivo. Da je država izvršila svoje obaveze, a prema izvršeni uslugama OB Varaždin, ona bi u mandatu župana Čačića bila u ozbiljnom plusu. Dakle, HDZ već godinama nanosi ozbiljne organizacijske i financijske štete našim građanima koji često ne mogu dobiti kvalitetnu uslugu. Ni to nije dosta već će je sada našim građanima i uzeti.

HNS kao najvjerniji partner HDZ a to otvoreno i besramno podržava i potpuno je jasno da su glasovi za HNS glasovi za HDZ.

Komentari