Reformisti: Holy šest mjeseci nije uspjela potpisati ni promemoriju, toliko o njezinoj "odlučnosti" da riješi problem bala

Objavljeno: 26.10.2015. 11:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Nastavlja se političko nadmetanje koje je započelo zbog “Balograda”. U svojoj posljednjoj reakciji Reformisti prozivaju Mirelu Holy ne samo za bale, nego i opstrukciju čitavog niza projekata koje smatraju ključnima za gospodarski rast Hrvatske.

Podsjetimo, sve je počelo performansom Oraha u subotu, kojem nije prvi puta da ukazuje na problem 130.000 tona otpada u Brezju. Reformisti su pak odgovorili da je riječ o "izrugivanju s Varaždinom" te da Mirela Holy nije ništa učinila po tom pitanju u šest mjeseci mandata kao Ministrica zaštite okoliša i prirode.

>>Zbog Balograda zaiskrilo između Reformista i Oraha

ORaH s druge strane tvrdi da je Radimir Čačić zaustavljao rješenje tadašnje ministrice – izvoz i zbrinjavanje bala izvan Hrvatske, a ovakvim izjavama, kažu, prikriva svoju krivnju. 

>>Orah: Glavni krivac za bale je Čačić, Mirelu Holy napada da prikrije svoju krivicu 

Danas ujutro Reformisti su ponovno reagirali priopćenjem te ističu da im je nejasno prebacivanje krivnje na ministra iz drugog resora (Čačića, op.a.) te da je Holy bila odgovorna za problem iz svog resora.

- Jako loš alibi za neznanje i nesposobnost. Koliko nam je poznato, ministrica Holy u 6 mjeseci svog mandata nije uspjela niti potpisati promemoriju sastanka sa čelnicima našeg grada! Toliko o želji i odlučnosti da se problem varaždinskog smeća riješi - poručuju Reformisti.

Reformisti se u nastavku osvrću na cjelokupni rad tadašnje Ministrice te tvrde da u svom mandatu nije napravila ništa, a u kasnijem radu se dokazala “kao strastveni borac za opstrukciju svih, za gospodarstvo Hrvatske, važnih projekata - od Omble, LNG-a, pa do protivljenja istraživanju ugljikovodika u Jadranu i gradnji Plomina C koji su strateški projekti za gospodarski rast Hrvatske.”

- Održivi razvoj ne podrazumijeva opstrukciju projekata koji su za Hrvatsku od životnog značaja - zaključuju. 

Komentari