Zalažu se za Bandića za premijera

Reformisti i koalicija „Za premijera“ predstavili se i u Kninu, Čačić: „Hrvatskom se upravlja bolesno i štetno“

Objavljeno: 10.08.2016. 17:27

Zadnja izmjena: 11.08.2016. 12:17

Foto: Reformisti

Jučer, 10. kolovoza, u Kninu je predstavljen izborni program koalicije „Za premijera“ koju, uz Narodnu stranku – Reformisti, čine i stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Novi val, HSS – Stjepan Radić i Blok umirovljenika zajedno (BUZ). 

Predsjednik Reformista Radimir Čačić naglasio je da je decentralizacija važna i nužna za Hrvatsku, koja je „po mnogo čemu najneuspješnija zemlja u Europi“: – Jedina centraliziranija zemlja od Hrvatske je Grčka. Na bolestan i štetan način upravlja se Hrvatskom. Treba skinuti teret nadgradnje s krhkih pleća hrvatskog gospodarstva, koje se bori i uspijeva jedva preživjeti.

Čačić je istaknuo i da su javna uprava i javne tvrtke nadgradnja, ali uz premale rezultate i preveliki teret: – Za javne tvrtke predlažemo depolitizaciju te JPP u energetskom sektoru. U gospodarskom smislu je potrebno formiranje garancijskog fonda za podršku svakoj investiciji i gospodarstvu.

– Obrazovanje je vrlo bitno za sve građane Republike Hrvatske. Stoga je važno osigurati subvencioniranje vrtića te ih učiniti besplatnim i dostupnim u svakom selu, besplatne udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola te besplatno visokoškolsko obrazovanje. – poručio je Čačić.

Komentari