na franjevačkom trgu

Reformisti iz Varaždina obilježili Međunarodni dan starijih osoba te prolaznicima dijelili poklone

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.09.2018. 18:15

Zadnja izmjena: 30.09.2018. 18:17

Međunarodni dan starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada, prigodno su obilježili i Reformisti Gradske organizacije Varaždin. Prilikom druženja s građanima na Franjevačkom trgu, starijim osobama i umirovljenicima podijeljeni su signalizirajući zaštitni prsluci te slatki poklončići.

Kako poručuju, kroz Interesni odbor umirovljenika Reformisti stalnim akcijama brinu o umirovljenicima, a kako piše u priopćenju, ponosni su da je i Savjet umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije usvojio inicijativu Reformista prema kojem će i umirovljenici s područja Grada Varaždina imati pravo na određen broj besplatnih autobusnih karata za vožnju Varaždinskom županijom, za što nisu imali pravo za vrijeme bivše županijske vlasti.

Navode također kako su tada su to pravo imali samo umirovljenici koji ne žive u Gradu Varaždinu, što su oni ovom inicijativom promijenili. Reformisti poručuju kako će brigu za umirovljenike i osobe starije životne dobi s područja cijele Varaždinske županije nastaviti  i dalje kroz razne akcije i konkretne prijedlog

Komentari