upravo

Reformisti izašli iz koalicije, evo kada ostavke podnose Paljak i Herman

Objavljeno: 12.07.2022. 16:04

Zadnja izmjena: 12.07.2022. 16:17

Radimir Čačić, predsjednik Reformista, uz samoborske kremšnite oprostio se od dosadašnjih koalicijskih partnera, kojima je sada i službeno najavio da njegova stranka od jeseni više neće biti dio vladajućih, prenosi Jutarnji list.

Reformisti će još u petak glasovati za novog ministra financija, potom od 15. srpnja slijedi ljetna stanka, a od jeseni, kada Reformisti više neće biti dio većine, ostavke će, piše Jutarnji, podnijeti i državni tajnici iz redova Refomista: Tomislav Paljak u Ministarstvu znanosti, te Sandra Herman u Ministarstu turizma.

Razlog: brza pruga

Iako je Plenkovića pohvalio zbog redovitih sastanaka koje je održavao s vladajućima, Čačić je i ovom prilikom ponovio kako izlaze zbog, kako tvrdi - opstrukcija projekta brze pruge, iako ga Plenković uvjerava u suprotno.

- Ne bih htio da si zatvaramo vrata sutra. Ne mašemo zastavama mržnje, bilo kakvih negativnih pretpostavki, a priori kritikama ni prema lijevom ni prema desnom polu. Mi smo centar, lijevi centar, i ne želimo da iza nas ostaju repovi i zatvorena vrata. No to je sada na vladi i HDZ-u – rekao je Čačić, a prenosi Index.hr.

Većina stabilna

Izlazak Reformista komentirao je i potpredjednik Vlade Tomislav Medved, koji je, jednako kao i ranije premijer, ponovio kao je vlada sa 76 ruku u Hrvatskom saboru stabilna.

Čičin-Šain i Hirc?

Hoće li ostavke podnijeti i Alenka Kočiša Čičin-Šain kao v.d. direktorica Fonda za zaštitu okoliša, koji je nedavno dao suglasnost za sufinanciranje bala, kao i Robert Hirc koji je član Uprave Narodnih novina, još uvijek se ne zna. Oni, kako je rekao Čačić, nisu politički postavljeni.

Komentari