Najava

Čačić najavio izlazak iz koalicije s HDZ-om: 'Premašili su već sve rokove!'

Objavljeno: 10.07.2022. 11:32

Zadnja izmjena: 10.07.2022. 18:32

Foto: Arhiva

Gostujući na HRT-u, Radimir Čačić najavio je izlazak Reformista iz koalicije s HDZ-om na jesen, a kao razlog je naveo nepridržavanje dogovora oko realizacije projekta brze pruge.

Čačić je, naime, iznio uvjerenje kako se projekt brze pruge sprječava namjerno.

- Mi smo to potpuno jasno iskomunicirali u javnosti, rekli smo premijeru i partnerima. Ako stranka na vlasti, a to je HDZ, svoj najprizemniji stranački interes do razine lokalnih organizacija stavlja ispred interesa građana Hrvatske, a to upravo čini jer sprečava projekt za cijelu regiju Sjever. Izričito naredbama sprečava realizaciju, Europa ga je podržala, ušlo je u prostorne i prometne planove, dobili smo novce od Europe. Naredba je da se ne radi, prema tome mi idemo van. Mi smo već dali sve rokove, oni su premašili. Mi nismo stranka koja će udarati ispod pojasa. Ne možemo i ne želimo raditi s partnerima koji se ne drže svoje riječi, čak i kad je potpisana – rekao je Čačić za emisiju Studio 4 Hrvatske radiotelevizije.

Unatoč izlasku Reformista iz koalicije, prijevremenih izbora, prema Čačićevu uvjerenju, neće biti. 

U društvu oporbe

Podsjetimo, Natalija Martinčević je ovih dana održala konferenciju za medije zajedno s nekoliko oporbenih stranaka na kojoj je iznijela inicijativu da se pravo žene na slobodno i samostalno odlučivanje o rađanju unese u Ustav.

Komentari