priopćenje za medije

Reformisti: "Prodaju Termoplina smatramo izravnom pljačkom građana Varaždina"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.07.2020. 15:56

Zadnja izmjena: 16.07.2020. 16:48

Gradska organizacija Reformista Varaždina obratila se priopćenjem za medije povodom sazvane sjednice Gradskog vijeća grada Varaždina za ovaj petak, a kako poručuju, i oni će baš kao i SDP bojkotirati sjednicu. 

Kako navode, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, kao i njegov, kako su napisali,  „nalogodavac“ gradonačelnik Ivan Čehok, ponovo svjesno krše Poslovnik o radu Gradskog vijeća, a gradski vijećnici ne dobivaju materijale na vrijeme.

- Da farsa bude veća, sjednicu predsjednik GV saziva na način da se ista održi elektroničkim putem, čime direktno pogoduje nedemokratskom i nepotrebnom načinu rada i odlučivanja o najbitnijim temama za život građanka i građana grada Varaždina - napisali su u priopćenju Reformisti te dodaju kako vijećnici ne mogu kvalitetno iznijeti sve argumente preko elektronske aplikacije. 

Što se pak tiče točke o iskazu interesa investitora za prodaju dionica Termoplina, Reformisti u priopćenju poručuju kako to smatraju ''izravnom pljačkom građana Varaždina''. - A kada još gradonačelnik ne daje nikakvo suvislo objašnjenje zašto se ide u prodaju udjela u Termoplinu, kada Željko Bunić, direktor Varkoma i bliski suradnik gradonačelnika Čehoka, radi procjenu vrijednosti TD Termoplina po kojoj bi se trebala definirati prodajna cijena, naravno da i ovdje nešto jako „smrdi“ - napisali su i dodali kako su sutra priključjju SDP-ovcima u 13 sati ispred Gradske vijećnice u protestu zbog ovakvog sazivanja i održavanja sjednica Gradskog vijeća.

Komentari