priopćenje reformista

HDZ im je projekt prekrižio, SDP se složio, a oni danas odgovaraju: 'Čujemo samo od čega se odustaje'

Reformisti projekt natkrivanja atrija Županijske palače opravdavaju postignutim viškom u vrijeme mandata Radimira Čačića, u iznosu od 50 milijuna kuna, te turističko-prezentacijskim razlozima...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.09.2021. 14:46

Zadnja izmjena: 22.09.2021. 14:47

Županijska organizacija Reformista obratila se priopćenjem za medije u kojem su se osvrnuli na odluku nove županijske vlasti kojom se obustavio projekt natkrivanja atrija Županijske palače, što je danas podržao čak i oporbeni SDP.

Ne samo da se SDP složio s time da od projekta treba odustati, nego je županu Stričaku postavio pitanje: "Zašto je županu trebalo 100 dana da projekt otkaže?" HDZ je, podsjetimo, u utorak održao presicu, te poručio da će radije ulagati u obrazovanje i zdravstvo nego natkrivati Županijsku palaču.

Reformisti projekt natkrivanja atrija Županijske palače opravdavaju postignutim viškom u vrijeme mandata Radimira Čačića, u iznosu od 50 milijuna kuna. Postignuti višak je, kako naglašavaju, pozitivna posljedica realizacije 860 milijuna kuna EU projekata i uštede na smanjenju administrativnog aparata za više od 30 posto.

Kažu, nadalje, kako su novoj vlasti ("HDZ-a, HNS-a i Čehoka") željeli dati vremena, no na ovo odgovaraju sljedećčim riječima:

'Ishoditi novac EU'

- Nažalost, do sada smo imali prilike čuti samo što će se sve obustaviti i od kojih će se projekata odustati.

Svrha projekta natkrivanja atrija, kako nadalje obrazlažu, bila je povezana s EU Interreg projektom uređenja podruma Županijske palače, a koji je za cilj imao prezentaciju kulturnih i prirodnih bogatstava Varaždinske županije.

- Jedini mogući prihvatljivi argument za odgodu je da se pokuša dobiti EU novac za natkrivanje atrija, kao što je dobiveno i za uređenje podruma, a što je i razlog da natkrivanje nije započelo u mandatu župana Čačića. U kontekstu EU sredstava, od nove vlasti očekujemo nastavak projekata - stoji u priopćenju.

Evo stavova SDP-a i HDZ-a glede natkrivanja atrija županijske palače:

  • SDP danas napao projekt atrija: 'Zašto je županu trebalo 100 dana da to otkaže?'
  • eTV - HDZ odbacio dva zvučna Čačićeva projekta. Poručuju da će oni radije ulagati u obrazovanje

 

Komentari