položili vijenac

Reformisti obilježili 10. godišnjicu smrti Savke Dabčević-Kučar

Objavljeno: 06.08.2019. 15:08

Zadnja izmjena: 06.08.2019. 15:12

Delegacija Narodne stranke - Reformisti položila je danas vijenac na grobu Savke Dabčević-Kučar na zagrebačkom groblju Mirogoj u povodu 10. godišnjice njezine smrti, a uz predsjednika stranke i župana Varaždinske županije Radimira Čačića, događanju je nazočila i potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević.

Radimir Čačić tom prilikom izjavio je kako je Dabčević-Kučar zasigurno je jedna od najvećih ličnosti moderne hrvatske politike, a svakako - najvažnija žena u njoj: "Bila je najobrazovaniji hrvatski političar u cijeloj modernoj povijesti, širokog znanja i područja interesa, a posebno se istaknula u području ekonomije što se ne može povezati s cijelim nizom današnjih političara", rekao je Čačić.

"Njezina osobnost i način poimanja politike u suprotnosti je s današnjim shvaćanjem, populizmom, ignorancijom i dnevno političkim prepucavanjima. Svojim je djelovanjem uvijek potvrđivala kako je politika bez etičkih i moralnih vrijednosti bezvrijedna politika. Na tim temeljima nastala je Narodna stranka - Reformisti i te ćemo vrijednosti nastaviti slijediti i ubuduće”, zaključio je predsjednik Reformista.

Komentari