objava reformista

Reformisti: Odgovor na otvoreno pismo gradonačelnice Petrinje

Objavljeno: 29.12.2022. 12:34

Zadnja izmjena: 29.12.2022. 13:24

Objava Narodne stranke - reformisti

Gospođo Magdalena,

kao što i sami navodite druge godine ćete organizirati skup zahvalnosti volonterima jer Vas je nadamo se ove godine sram izaći pred građane.

Činjenice su sljedeće:

  1. Preko 4500 ljudi na Baniji već treću zimu provodi u kontejnerima, a ne u svom domu.
  2. Novac koji je uvijek bio alibi za nesposobnost realizacije sada već dvije godine stoji na računima.
  3. Na 600 gradilišta na mjestima srušenih kuća izgrađeno je od Republike Hrvatske, odnosno Vladinog ureda za stambeno zbrinjavanje koji je direktno podređen Predsjedniku Vlade (pretpostavljamo zbog djelotvornosti ), slovima i brojem 6 (šest) prizemnica ukupne površine 500 m².
  4. 500 m² država je gradila dvije godine, a prosječni građevinski obrtnik ako toliko ne sagradi u godinu dana odlazi u bankrot. Vladin ured vodi gospodin Hanžek član kluba osnivača HDZ-a i bivši predsjednik HDZ-ove mladeži. 
  1. Samo potpuno nesposobni stranački paziti mogu pokušavati naći ispriku za taj "isporučen rezultat " nakon dvije godine. Na računima stoje milijarde kuna za obnovu, na obnovi rade stotine zaposlenika (najčešće vođenih stručnjacima već opisanog profila i referenci), a naravno država nema ni ispriku da ne može promijeniti bilo koji pravni akt koji obnovu usporava.
  2. Gospođo Magdalena u otvorenom pismu pozivate da se ne kritizira već da se daju rješenja. Nažalost, iako smo mi kao Reformisti u niz navrata i javno upozoravali na u startu potpuno pogrešno postavljen sustav vođenja projekta obnove gotovo ništa od naših prijedloga nije prihvaćeno. U vođenju velikih projekata, a posebno u kriznim situacijama, nužno je potpuno centralizirati vođenje koordinaciju i praćenje te ovlasti i odgovornost povjeriti jednoj osobi. U obnovi od potresa zbog potpunog diletantizma ili svjesno, odgovornost je podijeljena na desetak subjekata što znači da nitko nije odgovoran, pa su i rezultati takvi kakvi neizbježno moraju biti. Nažalost, potpuno pogrešan sustav nemoguće je danas osim na Baniji (gdje nije gotovo ništa započeto) bitno poboljšati.
  3. Reformisti smatraju da je politika mjerljiva disciplina, a ako je igdje moguće izmjeriti neupitne rezultate ove Vlade i njenu nestvarnu nesposobnost - to je 6 izgrađenih od 600 kuća koje je trebalo i bez ikakvih problema se moglo izgraditi u dvije godine.

Svatko sposoban s ovlastima sad mora i može preuzeti zajedno s premijerom obvezu da nitko četvrtu zimu na Baniji neće dočekati u kontejnerima.

Narodna stranka – REFORMISTI

Komentari