priopćenje za medije

Reformisti: Ovo je, ponavljamo, naš stav oko uređenja zone Vis konfekcije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.02.2022. 19:06

Zadnja izmjena: 02.02.2022. 19:22

Foto: Arhiva

''Obzirom da se već nekoliko dana vodi burna rasprava oko odluke o izradi urbanističkog plana uređenja zone VIS Konfekcija u Varaždinu želimo ponovno naglasiti stav Gradske organizacije Reformista Varaždin, a kojeg smo javno iznijeli i prije same sjednice Gradskog vijeća'', stoji u priopćenju za medije koje su poslali Reformisti.

Navode kako navedenu odluku nisu podržali te kako su prije donošenja bilo kakve odluke tražili potpunu informaciju o vlasničkoj strukturi zemljišta i tvrtki koje sudjeluju u toj vlasničkoj strukturi da se vidi postoji li osobni interes pojedinih gradskih vijećnika.

- Smatramo kako su se svi koji su na bilo koji način povezani sa zemljištima ili tvrtkama trebali izuzeti iz glasanja zbog mogućeg sukoba interesa - napisali su Reformisti, koji su još u nedjelju, dan prije sjednice, najavili da neće podržati spomenuti prijedlog.

- I dalje očekujemo da građani budu javno informirani o strukturi vlasništva i povezanosti sa pojedinim gradskim vijećnicima kao i procijenjenoj dobiti za vlasnike obzirom na povećanje vrijednosti nekretnine - navode Reformisti u priopćenju za medije.

''Dokazano je...''

- Dokazano je da su manipulacije zemljištem različitih namjena kroz njihovu prenamjenu u građevinsko zemljište temelj za bitno povećanje cijena. Najprovjereniji način u povijesti za stjecanje osobne koristi je - kupi povoljno zemljište, promijeni urbanistički plan, promijeni namjenu zemljišta i prodaj skupo. Ovaj Grad je već niz godina u procesima upravo zbog toga - napisali su Reformisti.

Komentari