parlamentarni izbori

Reformisti poručili kako interese sjevera sigurno neće braniti Slavonci i Dalmatinci

Objavljeno: 29.05.2020. 14:37

Zadnja izmjena: 29.05.2020. 14:39

„Interesi Istre će biti zaštićeni s tri zastupnika IDS-a, Škoro će donijeti utjecaj Slavoniji, a Pametno i Stranka s imenom i prezimenom iz Omiša Vrgorca i slično, sasvim sigurno neće zastupati interese sjevera“, poručuju Reformisti, dodajući kako si Varaždinci, Zagorci i Međimurci moraju osvijestiti da imaju iste interese koje neće imati tko braniti.

- Ako u vladi nemaš utjecaj o kojem ovise ministarske fotelje, jasno je da nećeš dobiti ništa. Ako sami ne shvatimo što su naši interesi i kako ih braniti, nema razloga da se žalimo što ih drugi ne shvaćaju – kažu Reformisti, navodeći prugu Čakovec – Zagreb kao konkretan primjer opstrukcije državne vlasti, unatoč tome što je projekt uvršten u Strategiju prometnog razvoja, potpisani su ugovori za projektiranje i dobiven novac iz EU.

- Nažalost, usprkos podršci građana i struke ove dvije godine od pokretanja projekta kasni se godinu i pol. Nakon svega potpuno je jasno kako je projekt opstruiran i kako se samo glumi da se na njemu radi. Pri tome se ne vodi računa o interesima građana i poboljšanju njihove kvalitete života, nego se samo skupljaju jeftini politički poeni, a ministri s područja sjverozapada nisu učinili ništa da pomognu – kažu Reformisti.

Izgradnjom pruge Čakovec – Zagreb vožnja bi od Varaždina do Zagreba trajala 40-ak minuta.

Komentari