parlamentarni izbori

Reformisti predali kandidacijske liste za parlamentarne izbore

Objavljeno: 15.06.2020. 16:34

Zadnja izmjena: 15.06.2020. 16:42

Narodna stranka – reformisti, s partnerima iz Hrvatske seljačke stranke Braće Radić te Stranke hrvatskih umirovljenika - Umirovljenici, predala je danas Državnom izbornom povjerenstvu liste kandidata za predstojeće parlamentarne izbore...

Predstavnicima Reformista predvođenim predsjednikom stranke Radimirom Čačićem tom su se prilikom pridružili i Stanko Grčić predsjednik Hrvatske seljačke stranke Braće Radić te nezavisni kandidat Darko Dania.

Narodna stranka – Reformisti, stranka lijevog centra, samostalno ili u suradnji s manjim centrističkim strankama (Hrvatskom seljačkom strankom braće Radić i Strankom hrvatskih umirovljenika), izlazi na parlamentarne izbore u devet izbornih jedinica. U 6. izbornoj jedinici izlazi zajedno s Restart koalicijom, a u 2. izbornoj jedinici u koaliciji s Nezavisnom listom Željka Lackovića i nekoliko drugih stranaka koje ga podržavaju.

- Naši ciljevi su osvajanje 2 mandata u 3. izbornoj jedinici te po jednog u 6. i 2. izbornoj jedinici. Uvjereni smo da će naši mandati biti presudni u formiranju Vlade Republike Hrvatske i da će Hrvatsku usmjeriti prema kvalitetnijim politikama i najvišim civilizacijskim standardima. Sporazum u 6. izbornoj jedinici predviđa obvezu podrške Vladi lijevog centra u slučaju osvajanja relativne većine, ako se takva mogućnost otvori, a u suprotnom ćemo svojim mandatima raspolagati u najboljem interesu hrvatskih građana - rekao je prilikom predaje lista predsjednik Reformista Radimir Čačić.

Komentari