objava reformista

Reformisti: Prelazak iz kune u euro je pljačka građana, a sve zbog nesposobnosti Vlade

Objavljeno: 09.01.2023. 09:11

Zadnja izmjena: 09.01.2023. 09:11

Objava Narodne stranke -Reformisti:

'Prelazak iz kune u euro, a koji se pretvorio u val novih poskupljenja i zahvatio veliku većinu proizvoda i usluga, opravdano izaziva ljutnju građana. Na žalost, kao i uvijek do sada kada je HDZ-ova Vlada suočena s problemom čije rješenje zahtjeva stručnost i organiziranost razotkriva se potpuna nesposobnost HDZ-ovih stranačkih kadrova. Promjena valute u vrijeme snažne inflacije još je jedan test na kojem Vlada pada, a građani plaćaju.

Vlada je propustila:

1. Donijeti akt s pravnom snagom dakle, zakon ili uredbu pa čak i odluku po zakonu o izvanrednoj kontroli cijena. Umjesto toga, Vlada se odlučila na donošenje Odluke koja nema nikakvu pravnu snagu i po kojoj se nikoga ne može sankcionirati.

2. Snažnim prisustvom inspekcija, pripremnim radnjama i upozorenjima na objavu crnih listi, poslati jasnu poruku da neće trpjeti lov u mutnom a kao što je to učinila Slovenija, koja je i godinama kasnije nastavljala objavljivati crne liste.

Kao i obično, prikrivajući svoju nesposobnost Vlada se odlučila na dobro isprobani model „prodaje magle“ s puno „snažnih“ izjava a bez ikakvog stvarnog sadržaja.

Kao što vidimo, da do sada niti Vlada niti njezine služne nisu prozvale nikoga, niti jedno ime niti jedne tvrtke, a razlog tomu je naravno činjenica da nisu odradili posao koji je trebalo odraditi.

Naime i postojeći zakonski propis počevši od Zakona o prelasku iz kune u euro kao i niz drugih, omogućuju drakonsko sankcioniranje profiterstva.

Nesposobnost i nerad Vlade plaćaju sada naši građani a posebno je uvredljivo da se uz sve to Vlada još pokušava pokazati žrtvom nekorektnosti svih onih kojima je do sada pomagala. Naravno, i do sada je pomagala novcem građana a koji je prethodno isisala povećanim inflatornim poreznim prihodima odnosno isplatom povećanja mirovina za 6% uz inflaciju od 20% koliko je povećala budžet.

Očekujemo od Vlade da spriječi pljačku građana te objavi prekršitelje i izrečene kazne. Što se tiče HDZ-a i Vlade njima će vjerujemo kaznu izreći građani na izborima.'

 

Komentari