novi proračun

Reformisti: SDP, HSS i HDZ u Trnovcu Bartolovečkom blokiraju projekte

Objavljeno: 05.02.2022. 12:44

Zadnja izmjena: 05.02.2022. 19:18

Na posljednjoj sjednici Općine Trnovec Bartolovečki izglasavao se novi općinski proračun za tekuću godinu, pri čemu su vijećnici iz redova Reformista bili suzdržani.

Kako su naveli, u potpunosti su podržavali izvorni prijedlog proračuna koji je prvobitno predložila načelnica Verica Vitković, a koji nije bio izglasan jer je, kako su rekli, vijećnici od strane koalicije SDP-HSS i HDZ bilo uvjetovano da se iz prvotnog prijedloga izbace projekti koji "svjesno i namjerno ugrožavaju kvalitetu života mještana". 

Pritom su naveli tri projekta koje smatraju važnima za mještane, a koji su uklonjeni iz prvobitnog proračuna - izbacivanje projekta zbrinjavanja azbestnih ploča u centru Šemovca, izbacivanje projektne dokumentacije za izgradnju Doma za dnevni boravak starijih i nemoćnih te smanjenje iznosa za obnovu i zamjenu dječjih igrališta za 500 tisuća kuna.

- Tko je za to odgovoran i hoće li vijećnici koji su izbacili obnovu igrališta odgovarati ako se na starim igralištima nešto dogodi djeci? Jesu li ovo demografske mjere o kojima se toliko govori? Zbog sigurnosti djece postojeća igrala moraju biti uklonjena, a naši mještani neće imati gdje voditi djecu na igranje jer su SDP, HSS i HDZ odlučili maksimalno smanjiti stavku proračuna koja je bila namijenjena djeci - stoji u priopćenju između ostalog.

Komentari