lokalni izbori

Reformisti se bore u još pet JLS-ova, Čačić: Nadmašena su i moja optimistična očekivanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.05.2021. 14:22

Zadnja izmjena: 17.05.2021. 14:24

Reformisti u drugom krugu imaju kandidata za župana, dok se za čelnu poziciju natječu u četiri općine i jednom gradu. Osim toga, nakon prvog kruga upisali su pobjedu u dvije općine - Martijancu i Donjoj Voći.

Kratak je to rezime prvog kruga lokalnih izbora na koji se danas osvrnuo Radimir Čačić. - Ništa više u ovoj županiji od jučer neće biti isto jer stranka koja je do sada imala samo župana i ni jednog načelnika i gradonačelnika već danas ima dvojicu članova i tri nezavisna s našom potporom i očekujemo još pet. S nula do potencijalno deset. Realno sam siguran da ćemo se kretati između osam i devet gradonačelnika i načelnika - rekao je Čačić. 

Što se pak tiče Županijske skupštine, Reformisti su osvojili 14.824 glasa (21,95%). - Stranka je podigla rezultat za 50 posto, a u gradskim i općinskim vijećima smo četiri puta povećali broj vijećnika - rekao je Čačić i ujedno komentirao rezultate izbora za župana gdje se u drugom krugu bori s HDZ-ovim Anđelkom Stričakom:

- Povećali smo za 20 posto moj rezultat sa prošlih izbora gdje sam stizao centar i lijevicu, a sad desnica pokušava stići mene. U ovoj županiji, ako budemo ozbiljni i odgovorni, za HDZ vrijedi - no pasaran - rekao je Čačić i dodao kako su njegovi kandidati nadmašili i njegova optimistična predviđanja.

''Čehokovi mandati u Skupštini - beznačajni''

Nezavina lista Ivana Čehoka ušla je u Županijsku skupštinu osvojivši pet mandata koje je Čačić nazvao ''beznačajnim''. - Mi smo potpisali da nećemo surađivati s ljudima koji sjede na optuženičkim klupama i koji pred sobom imaju još niz suđenja. Neki izvjesni Lešina se kandidirao za župana i prošao je kao što je i zaslužio - rekao je Čačić i dodao kako sve pristojne ljude i stranke vidi kao partnere osim ''Čehoka i društva''.

 

Komentari