reakcija

Reformisti: Županija objavila već objavljene projekte, a izbacila 200 milijuna eura vrijedan projekt

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.01.2023. 13:02

Zadnja izmjena: 23.01.2023. 15:10

Nakon što je Varaždinska županija predstavila Nacrta plana razvoja 2021. - 2027. koji uključuje 50 projekata, Reformisti u svojem obraćanju navode kako ne vide svrhu javne rasprave jer su, kako tvrde, svi projekti već objavljeni u vrijeme mandata župana Čačića.

Jedina razlika je, kako stoji u njihovom priopćenju, ta što su izbačeni projekti poput 200 milijuna eura vrijednog razvoja Varaždinskih Toplica. 

- Od Čačića već objavljene, isprojektirane, financijski pokrivene, a često i građevinski započete projekte nemamo potrebu komentirati. Sve su to projekti na korist građana na koje smo kao REFORMISTI ponosni, a koji osim u nesposobnosti da ih uopće ili barem u nekom roku realizira, sa HDZ-om nemaju ništa - pišu Reformisti, šalju fotografiju županijskog biltena iz prošlog mandata te dodaju:

- Na kraju za zdrav razum svakog uvredljiv je i sam naslov dokumenta Plan razvoja od 2021. do 2027. godine ako se tzv. Plan objavljuje 2023.godine. Pretpostavljamo da su 2 godine svi umovi HDZ-a pokušavali i sami (naravno bezuspješno) nešto smisliti kako bi dodali na već objavljeno od Čačića - stoji u priopćenju. 


Priopćenje NS Reformisti

Projekti koji su objavljeni kao dio Strategije razvoja Varaždinske županije, koje osmišljava, projektira i vodi Županija su već objavljeni u vrijeme mandata župana Čačića stoga ne vidimo svrhu javne rasprave.
Svi građani mogu usporediti zadnji, kao i prethodne  biltene Varaždinske županije u mandatu župana Čačića sa sada objavljenim i utvrdit će da je jedina razlika u izbacivanju projekta razvoja Varaždinskih Toplica vrijednog gotovo 200 milijuna eura i nekih manjih projekata kao što su npr . natkriveni atrij Županijske palače, akvarij na zadnja dva kata Vodotornja i drugi.

Od Čačića već objavljene, isprojektirane, financijski pokrivene, a često i građevinski započete projekte nemamo potrebu komentirati. Sve su to projekti na korist građana na koje smo kao REFORMISTI ponosni, a koji osim u nesposobnosti da ih uopće ili barem u nekom roku realizira, sa HDZ-om nemaju ništa. Njihove sposobnosti, osim u krađi tuđeg, svode se čak i kad je o državi riječ na 6 prizemnih kućica na Baniji u 2 godine. Tako u državi, a u Županiji još gore .

Na kraju za zdrav razum svakog uvredljiv je i sam naslov dokumenta Plan razvoja od 2021. do 2027. godine ako se tzv. Plan objavljuje 2023.godine. Pretpostavljamo da su 2 godine svi umovi HDZ-a pokušavali i sami (naravno bezuspješno) nešto smisliti kako bi dodali na već objavljeno od Čačića.

Komentari