neslaganja oko proračuna

Reformisti protiv topličkog proračuna - evo detalja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.12.2020. 11:34

Zadnja izmjena: 23.12.2020. 11:34

Na sjednici Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica izglasan je proračun za 2021. godinu koji iznosi 31.130.000 kuna, a protiv proračuna glasali su vijećnici Reformista i SDP-a za koje gradska vlast tvrdi kako unatoč kritikama nisu ponudili ni jedan amandman.

- Uobičajena praksa je da ukoliko nisi zadovoljan prijedlogom proračuna podneseš amandmane. Nažalost, ovakav konstruktivan rad u Vijeću izostao je kod vijećnika Reformista i SDP-a, a umjesto toga još jednom su koristili sjednicu Gradskog vijeća za neutemeljene kritike - poručili su iz Grada. 

Ove navode komentirao je Željko Bedeković, predsjednik Kluba vijećnika Reformista te napisao kako Reformisti ''argumentirano, jasno i nedvosmisleno kritiziraju nečinjenje ove gradske vlasti u protekle tri i pol godine''.

- Osnovni problem ove vladajuće strukture je u nedostatku hrabrosti pri provođenju nužnih reformi i projekata koji bi izvukli naš grad iz 19. stoljeća u kojem smo zapeli. Proračun je isti kao i za godinu 2020., što nam govori da ova vlast nema volju, kapacitet, a ni hrabrosti za promjene koje nam trebaju te pokazuje da namjeravaju raditi više-manje sve po starom. I nakon tri i pol godine upravljanja HSLS-a i HDZ-a, naš grad i dalje nema autobus ni kolodvor, nema novi vrtić sa jaslicama, nemamo obnovljene društvene domove, ceste nikad nisu bile u lošijem stanju, a knjižnicu i novi muzej uopće ne spominju - napisao je Bedeković te dodao kako je proračunza 2021. godinu ''nerealan, neizvršiv i pripremljen za predizborne potrebe aktualne gradonačelnice Dragice Ratković''.

 

 

 

 

 

Komentari