priopćenje za medije

Reformisti: U šest mjeseci Stričak je uhljebio 15 osoba. Sve ostalo je zaustavio

Objavljeno: 18.05.2022. 08:47

Zadnja izmjena: 18.05.2022. 08:47

Uoči današnje sjednice županijske skupštine, Klub vijećnika Reformista oglasio se priopćenjem u kojem župana Anđelka Stričaka prozivaju za „uhljebljivanje“ članova HDZ-a, ali i članove Nezavisne liste Ivana Čehoka, te HNS-ove članove.

Tvrde kako je u samo prvih šest mjeseci i samo u Županijskoj upravi zaposleno novih 15 osoba, dok je njihovom mandatu, poručuju – broj zaposlenih smanjen za 33 posto, a od ukupno devet pročelnika oni su kao stranka imali tek jednog. Kada je riječ o NL Ivana Čehoka, ističu da je zaposlen Miljenko Ernoić  u Županijskoj razvojnoj agenciji, a Sandra Malenica kao savjetnica za kulturu u Županiji. Dodaju kako se HNS-ovci uhljebljuju "standardno".

- Svi ključni projekti su zaustavljeni, a do sada nije predstavljen niti jedan novi. Ali zato puno novosti ima u direktorskim, ravnateljskim i ostalim vodećim pozicijama u županiji – zaključuju Reformisti.

Njihovo priopćenje možete u cijelosti pročitati u nastavku.


Priopćenje Reformista

Kako zbog potpunog nepoznavanja upravljanja županijom župan Anđelko Stričak (HDZ) nije znao odgovor na niti jedno postavljeno pitanje na prošloj sjednici Županijske skupštine u svojim ispadima obrušio se na vijećnike ali i na DORH prozvavši ih „crvenim kmerima“ jer su se usudili pokretati istrage i podizati optužnice protiv HDZ-ovih dužnosnika, a s njegovim izjavama bila je zgrožena cjelokupna hrvatska javnost.

U DORH-u nema „crvenih kmera“ ali su zato Varaždinskom županijom zavladali kako bi župan Stričak rekao „plavi kmeri“. Naime, nakon godinu dana mandata jedini potezi o kojima možemo raspravljati vezani uz HDZ-ovo upravljanje županijom je isključivo i samo političko kadroviranje.

Svi ključni projekti su zaustavljeni, a do sada nije predstavljen niti jedan novi. Ali zato puno novosti ima u direktorskim, ravnateljskim i ostalim vodećim pozicijama u županiji.

Kratak pregled samo rukovodećih pozicija:

Opća bolnica Varaždin – HDZ

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije – HDZ

Ljekarne Varaždinske županije – HDZ

Dom za starije i nemoćne Varaždinske županije – HDZ

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – HDZ

Dom zdravlja Varaždinske županije – HDZ

Crveni križ Varaždinske županije – HDZ

Turistička zajednica Varaždinske županije – HDZ

Da ne bi bilo ponovne zamjene teza, samo podsjetnik da su u vrijeme mandata Reformista ravnatelj OB Varaždin, ravnateljica Ljekarni, direktor Turističke zajednice i ravnatelj Crvenog križa bili nestranačke osobe, a ostali pripadnici svih političkih opcija. Isto tako od 9 pročelnika u županiji samo je jedan bio iz redova Reformista.

Uhljebilo se i ono što se trebalo s liste Ivana Čehoka, pa je tako bivši direktor agencije Sjever Dan Miljenko Ernoić s katastrofalnim rezultatom za vrijeme svog mandata (dok je Varaždinska županija u mandatu župana Čačića bila četiri godine za redom 1. u Hrvatskoj u povlačenju EU sredstava, grad Varaždin je bio na sramotnom 61. mjestu), postao djelatnikom Županijske razvojne agencije, a bivša dogradonačelnica Sandra Malenica postala je savjetnicom za kulturu također u županiji. Uhljebljivanje HNS-a standardno je po već poznatom obrascu preslikanom s državne razine.

U mandatu župana Čačića broj zaposlenih (županija i preuzeta državna uprava) s 211 pao je na 141, odnosno broj zaposlenih smanjen je za 33%.

Prema dostupnim podacima samo u prvih 6 mjeseci i samo u Županijskoj upravi zaposleno je novih 15 osoba.

Iz navedenog je jasno da je politika HDZ-a dijametralno suprotna od politike koju su vodili Reformisti, a na direktnu štetu i trošak svih naših građana.

 Klub vijećnika Narodne stranke Reformisti Varaždinske županije

Komentari