priopćenje za medije

Reformisti uoči sjednice: Protiv "hitnosti" i svih odluka vezanih uz bale

Objava Narodne stranke - reformisti

Objavljeno: 26.03.2021. 09:53

Zadnja izmjena: 26.03.2021. 12:59

Uoči sjednice današnjeg Vijeća Grada Varaždina sljedećim priopćenjem za medije oglasila se gradska orgnizacija Narodne stranke - reformisti:

Prije četiri godine slušali smo predizborna obećanja danas aktualnog gradonačelnika kako će već u prvoj godini mandata riješiti najveći teret ovog grada, a to su bale. Danas, nakon gotovo četiri godine njegovog mandata rješenja za bale nema ni na vidiku. Na samom kraju mandata ponovo se po hitnom postupku saziva sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se po tko zna koji puta trebale donijeti odluke vezane uz bale. Vijećnici Reformista na današnjoj sjednici Gradskog vijeća biti će protiv hitnosti održavanja sjednice, a ukoliko se opravdanost hitnosti izglasa i sjednica ipak održi, na istoj ćemo biti protiv svih odluka vezanih uz bale u Brezju kao i sve ostale poslove koji su na bilo koji način s njima povezani.

Neopravdana hitnost

Smatramo da bilo koja rasprava, a pogotovo donošenje odluka vezanih uz tzv. ''Integralnu nagodbu'' ne mogu biti doneseni po hitnom postupku na Gradskom vijeću i to samo nekoliko dana prije odluke Vrhovnog suda o nepravomoćnim presudama Ivana Čehoka, gradonačelnika i Davora Patafte, potpredsjednika Gradskog vijeća. O istima se mora provesti adekvatna rasprava što je minimalna pretpostavka za smanjenje sumnji u eventualna pogodovanja ili druge radnje na štetu građana Varaždina.

Nužne promjene

Iako smo do sada već navikli na način rada Ivana Čehoka u kojem Gradsko vijeće ne obavještava o gotovo ni jednom svom potezu, ali se skriva od odgovornosti odlukama istog tog Gradskog vijeća, ne možemo se oteti dojmu da se na kraju mandata sazivaju sjednice kako bi se eventualnim odlukama o zemljištima nagradili i oni koji su se uključivali u prljavu kampanju protiv župana Čačića. Iza nas su 4 godine propuštenih prilika i 4 godine koje je obilježio sramotni završetak mandata aktualne gradske vlasti, no veseli nas da građani grada Varaždina to prepoznaju i da će na izborima u svibnju izabrati nužne promjene.

Gradska organizacija Varaždin

Narodna stranka Reformisti

Komentari