Konferencija za novinare

Reformisti protiv proračuna: "Dok Županija povlači EU fondove, Čehok se zadužuje"

Gradska organizacija Reformista je, uoči današnje sjednice Gradskog vijeća, sazvala konferenciju za novinare na kojoj su istaknuli kako će glasovati protiv predloženog proračuna te kako se protive zaduživanju grada putem obveznica.
Objavljeno: 16.12.2019. 10:02

Zadnja izmjena: 16.12.2019. 10:35

Foto: Dario Jurčević

Gradska organizacija Reformista je, uoči današnje sjednice Gradskog vijeća, sazvala konferenciju za novinare na kojoj su istaknuli kako će glasovati protiv predloženog proračuna te kako se protive zaduživanju grada putem obveznica.

- Dok Varaždinska županija realizira Europske projekte vrijedne preko 780 milijuna kuna, Grad Varaždin projekte želi realizirati zaduživanjem građana izdavanjem obveznica u visini od čak 160 milijuna kuna kako bi u zadnjoj godini mandata barem započeo neke investicije – rekla je predsjednica gradskih Reformista Natalija Martinčević.

Martinčević je nadalje Čehoka optužila da je "zakasnio" na posljednji poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, čime je Grad Varaždin, kako je rekla - "izgubio 12,8 milijuna kuna za dogradnju II. i V. osnovne škole".

- Izdavanjem obveznica na teret građana gradonačelnik želi pokriti svoju neupitnu nesposobnost, a radi li se tu i o protuzakonitim radnjama odlučiti će sud temeljem procesa koji se vode - kažu Reformisti, prozivajući Čehoka da se u slučaju EKOS-a nije žalio na presudu.

- I dok se drugi razvijaju, grade i obnavljaju sredstvima iz EU fondova, građani ovog Grada svakodnevno slušaju obećanja podvožnjacima i nadvožnjacima kod Kučanske rampe, Floridi za umirovljenike u Biškupcu, nacionalnom nogometnom kampu na Varteksu i sličnim bajkama dok u stvarnosti u tri godine mandata nije realiziran niti jedan jedini ozbiljni projekt - zaključuju Reformisti, dodajući kako ni jedan vijećnik nema opravdanje podržati proračun koji je predložio gradonačelnik Čehok.

Komentari