Odgovor na Štromarovu reakciju

Reformisti: Vesna Pusić o JPP-u nije rekla ni riječi, HNS je u neformalnoj kaoliciji s Mostom i HDZ-om

Objavljeno: 16.03.2016. 18:50

Zadnja izmjena: 16.03.2016. 19:04

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Jutrošnja presica čelnice gradskih Reformista izazvala je reakciju s vrha Varaždinske županije,  jer na tvrdnju da je izravno odgovoran za 300 milijuna kuna potencijalne štete koja će nastati izglasa li se Vladi proračun za ovu godinu, župan Predrag Štromar prema svemu sudeći nije se mogao oglušiti.

Dok s jedne strane Natalija Martinčević tvrdi da je zbog nedostatka svog autoriteta u bivšoj Vladi propustio utjecati na ozakonjenje financiranja besplatnog prijevoza i JPP-a, Štromar tvrdi sasvim suprotno – da je spomenuto propustio učiniti Radimir Čačić, i to kao prvi potpredsjednik bivše Vlade. HNS je spomenuto, kaže, učinio 2013. godine.

>>Štromar reagirao: Mi smo potpisali što Čačić nije uspio, a oni su digli ruku za ovu Vladu

>>Martinčević: Štromar sada 'cendra' jer će zbog njegovih propusta nastati šteta od 300 milijuna kuna

Istaknuo je to, naime, Štromar u svojoj reakciji na tiskovnu konferenciju Natalije Martinčević, prozvavši usput Reformiste da su za aktualnu Vladu "digli ruku". Međutim, vezano uz spomenuto danas poslijepodne Reformisti su ponovno reagirali, ovaj put medijskim priopćenjem.

Kažu da Štromar nije osporio ni jednu od činjenica za koje su ga prozvali, a nisu mu ostali dužni ni za to što ih je "podsjetio" da su oni, za razliku od HNS-a, "digli ruku" za aktualnu Vladu.

"HNS je u neformalnoj koaliciji"

- Javnost je već upoznata s činjenicom da je, za razliku od Reformista, HNS prisutan u aktualnoj Vladi Republike Hrvatske na razini pomoćnika ministra, članova uprava javnih poduzeća i članova nadzornih odbora, bez obzira što nije u formalnoj koaliciji s Domoljubnom koalicijom i Mostom – ističu Reformisti.

Činjenicu da su HNS-ovci, kako kažu, "spremni žrtvovati interese u Varaždinskoj županiji", sagledavaju pak iz nastupa predsjednice HNS-a Vesne Pusić u Hrvatskom saboru: "Ni jednom nije spomenula trenutno najveći problem Varaždinske županije, sufinanciranje projekata izgradnje škola", zaključuju.

Sukob koji je započeo na relaciji Štromar – Stričak danas se tako preselio na relaciju Reformisti – HNS, a ostaje zanimljivo pitanje, hoće li se na za sutra sazvanom sastanku svih saborski zastupnika u Varaždinskoj županiji pojaviti i Radimir Čačić. Tema je otkazivanje sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca i najamnina za JPP građevine, a održava se u zgradi Županije.

O svemu čitajte na eVaraždinu...

Komentari