priopćenje za medije

Reformisti: ''Zabranom rada nedjeljom HDZ se dodvorava Crkvi''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.05.2020. 12:45

Zadnja izmjena: 26.05.2020. 12:49

Županijska organizacija Reformista obratila se priopćenjem za medije u kojem tvrde kako je odluka o zabrani rada nedjeljom ''odluka političke naravi u svrhu predizborne kampanje i dodvoravanja Katoličkoj crkvi''.

Kako pišu Reformisti u priopćenju, ovih dana to je potvrdio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je izjavio da je zabrana rada nedjeljom politički stav Vlade i HDZ-a. Također, kako navode, Nacionalni stožer Civilne zaštite i Vlada RH u potpunosti ignorirali i izigrali pravni sustav i demokratske procedure te donijeli političku odluku opravdavajući se epidemiološkim mjerama.

- Pošto se nisu usudili ovu zabranu dati na glasanje u Hrvatskom saboru, što bi bilo normalno u svakoj demokratskoj zemlji, očito je da nisu uspjeli skupiti dovoljno ruku za ovu odluku, a vjerojatno je utjecaja imalo i to što je zabranu rada nedjeljom već dva puta ukinuo Ustavni sud - poručuju iz stranke te dodaju kako je ovakva zabrana direktan napad na ustavno pravo na rad te kako zabranu treba odmah ukinuti. 

- Naravno da je zaposlene u velikim sustavima potrebno zaštititi i omogućiti im da oni koji to ne žele, bilo iz vjerskih ili obiteljskih razloga, nedjeljom ne rade. Međutim, isto tako onima koji žele raditi nedjeljom, što im naravno mora biti dodatno plaćeno, potrebno je omogućiti da rade - poručuju Reformisti za kraj. 

 

Komentari