detaljno pojašnjenje

REFORMISTI: Zašto nismo podržali proračun?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.12.2018. 17:55

Zadnja izmjena: 17.12.2018. 20:18

Već smo i prije izvijestili kako vijećnici Reformista na današnjoj sjednici nisu prihvatili proračun Grada Varaždina, a sada su se i naknadno očitovali priopćenjem.

Gradska vijećnica i predsjednica Gradske organizacije Varaždin Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević rekla je kako su Reformisti podržali prva dva proračuna s nadom da se riješe bale te pokrene razvoj grada, ali se ništa od toga, kako je rekla, nije napravilo. Napomenula je opet kako Varaždin malo koristi europske fondove te posebno istaknula izostanak prijave na Europski socijalni fond kojim se, prema njezinim riječima između ostalog mogao financirati produljeni boravak, poslijepodnevna smjena u vrtićima, odnosno plaće odgojitelja i svi ostali troškovi rada.

- Varaždin ima najveću zaposlenost oba roditelja u Hrvatskoj, pa bi popodnevne smjene u vrtićima, koje vam netko u 100-postotnom iznosu financira, bili od iznimne važnosti za naše građane - rekla je Martinčević i poručila gradskoj vlasti kako moraju oformiti tim za izradu EU projekata ili ćemo biti Grad propuštenih prilika.

''Kučanska rampa, komunalna naknada...''

Spomenula je Martinčević i Kučansku rampu te rekla kako vlast takvom dinamikom kojom rade do kraja mandata neće pripremiti ni papire, a kamoli što odraditi. Osvrnula se i na povećanje komunalne naknade te je zajedno s većim računima za smeće nazvala ''novim udarom na umirovljenike, ponovno na samačka domaćinstva, ali i na naše obrtnike i trgovce''.

U aktualnom satu, Martinčević je postavila pitanje oko financiranje gubitaka restorana Aquacity kojem se planira u sljedećem razdoblju dati 1.200.000,00 kuna te upitala aktualnu gradsku vlast zašto bi se Grad Varaždin bavio ugostiteljstvom i financirao gubitke restorana?

Komentari