priopćenje

Reformisti: Župane, zabrinjava što sudbinu Županije želite staviti ' u ruke dragog Boga'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.08.2022. 09:11

Zadnja izmjena: 27.08.2022. 09:11

Župan Anđelko Stričak i Reformisti ovoga puta polemiku vode oko prelaska na online nastavu radi uštede energenta. I dok Reformisti tvrde da župani ovakvu mogućnost, odnosno poruku nisu smjeli slati iz Varaždinske županije, Stričak navodi kako ova tema uopće nije bila na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija nego ju je izrekao pojedinac.

Nadalje, Stričak je u svojem priopćenju za medije napisao kako 'Reformista nema niti u statističkoj pogrešci' na što mu oni uzvraćaju kako su 'najjača politička stranka u Varaždinskoj županiji te brana HDZ-ovoj politici uništavanja Sjevera'.

- Prihvaćamo činjenicu da nemamo neki rejting u Slavoniji i Dalmaciji u koje HDZ usmjerava sva sredstva iz državnog proračuna, a u koji najviše uplaćuju upravo građani Sjevera. Stoga je posebno sramotno i neshvatljivo da župan Varaždinske županije zastupa interese i podržava stavove župana iz Slavonije, tim više što bi trebao znati da su mu Reformisti u prošlom mandatu energetski obnovili sve škole pa nema porasta troškova niti ikakve potrebe da se ide na online nastavu - napisali su Reformisti.

Kako dodaju, zabrinjava izjava župana Stričaka da ono što je budućnost naše Županije i naše djece “samo dragi Bog zna”.

- Župane Stričak, voditi Varaždinsku županiju ne znači voditi brigu o interesima HDZ-a, poslušno slušati HDZ-ove župane iz Slavonije i Dalmacije, a sudbinu naše Županije i naše djece staviti u ruke “dragog Boga” - zaključuju. 

 

 

Komentari