Robert Podolnjak podnio ostavku s funkcije predsjednika Upravnog vijeća JUGS-a

Objavljeno: 22.05.2015. 07:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Robert Podolnjak, nezavisni gradski vijećnik i predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove Gradski stanovi jučer ujutro podnio je ostavku na navedenu funkciju u JUGS-u.

Kako je naveo u svom obrazloženju, ostavku podnosi iz osobnih i moralnih razloga, zbog situacije u JUGS-u i nemogućnosti rješavanja nastale situacije.

- Iz osobnih i moralnih razloga podnosim ostavku na dužnost predsjednika Upravnog vijeća Javne ustanove Gradski stanovi s danom 20. svibnja 2015. godine. Kada sam prije tri godine imenovan za člana JUGS-a znao sam da je riječ o ustanovi koja ima probleme veće od svih ostalih gradskih ustanova, naročito zbog sudskih sporova, koji su još u tijeku, ali sam želio pomoći u dobroj vjeri. Danas me svako raščišćavanje stanja u ustanovi podsjeća više na živi pijesak, gdje svaki pokušaj da nešto učinite dovodi do toga da sve dublje propadate u nerazmrsivi splet odnosa Grada, JUGS-a, APN-a, izvođača radova te prodavatelja zemljišta i kupaca stanova - navodi Podolnjak i dodaje kako se situacija možda mogla riješiti prije nekoliko godina da je ustanovu preuzeo novi ravnatelj, koji ne bi bio opterećen hipotekom prošlosti, ali koliko god je, kaže Podolnjak, takav stav zagovarao javno i u razgovorima s čelništvom grada, on nije bio prihvaćen.

- Bez obzira na nagomilane probleme mislio sam da se kroz određeno razdoblje ustanova može stabilizirati u poslovanju i povećati svoje prihode prodajom stanova, ali je Rješenje Porezne uprave o obvezi vraćanja 9,3 milijuna kuna u državni proračun praktički znatno otežalo buduću djelatnost ustanove. Bez obzira na ranije navedeno, smatram da je moralno prihvatiti dio odgovornosti što nisam uspio spriječiti nastajanje takve situacije, bez obzira na sva upozorenja koja sam godinama iznosio pa i kada sam na prosvjedu stanara USPOS-a 2013. zatražio osnivanje istražnog povjerenstva Gradskog vijeća radi utvrđivanja stvarnog stanja i poslovanja JUGS-a. I zbog tog aspekta moralne odgovornosti podnosim ostavku, jer je to primjereno demokratskoj političkoj kulturi, koju i sam želim graditi - stoji u Podolnjakovom obrazloženju ostavke.

Između ostalog, Podolnjak navodi i kako je izgubio povjerenje u vjerodostojnost dokumentacije jer je trebao potpisati odluku koju nije donijelo Upravno vijeće.

- Na kraju želim istaći da mi je, kao predsjedniku Upravnog vijeća, u sklopu odluka upravnog vijeća koje sam dužan potpisati, dana na potpis i odluka koju upravno vijeće nije donijelo. Želim vjerovati da se to dogodilo slučajno i greškom stručne službe, ali sam nepovratno izgubio povjerenje glede vjerodostojnosti akata koji mi se daju na potpis te i zbog tog razloga podnosim ostavku - zaključio je Podolnjak.

Komentari