Robert Podolnjak pridružio se Petrovu i njegovom Mostu nezavisnih lista

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 10.10.2015. 14:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Varaždinski nezavisni gradski vijećnik Robert Podolnjak pridružio se gradonačelniku Metkovića Boži Petrovu i postao novi član njegovog Mosta nezavisnih lista...

Naime, Podolnjak je, kako navodi u svojem priopćenju, od Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista, zamoljen da koordinira aktivnosti u pripremama za izlazak Mosta na predstojeće parlamentarne izbore u 3. izbornoj jedinici.

- Most je, iako registriran kao stranka, platforma djelovanja nezavisnih političkih osoba izvan stranaka koji na taj način, ne podliježući stranačkoj stezi, mogu aktivno djelovati na promicanju zajedničkih političkih ciljeva ne samo na lokalnoj već i na državnoj razini – napominje Podolnjak.

Dodaje i da je Mostu pristupio kao nezavisni vijećnik i nositelj liste za Gradsko vijeće.

- Na taj način ću i nastaviti djelovati u Gradu. Međutim, u visoko centraliziranoj državi kakva je Hrvatska, u kojoj lokalna samouprava raspolaže s manje od 10 posto javnih prihoda i gdje uglavnom služi kao ukras demokratske decentralizirane države, teško je ograničiti političko djelovanje samo na razini svoga grada ili županije – ističe Podolnjak koji svoju odluku o pristupanju Mostu između ostalog pravda „dugotrajnom frustracijom zbog činjenice da se ključni ekološki problem s zbrinjavanjem otpada grada Varaždina i varaždinske regije ne može riješiti bez pomoći Vlade, ministarstva ili Fonda za zaštitu okoliša“.

Podolnjak smatra da je Most značajna politička platforma kojoj je cilj kvalitetno upravljanje u pojedinim lokalnim sredinama i odlučivanje u predstavničkim tijelima.

- Svoj doprinos nastojat ću dati u prijedlozima programa reforme lokalne i regionalne samouprave, izbornog sustava, decentralizaciji i drugim područjima – zaključuje Podolnjak.

Komentari