stričak guštao protiv sdp-a

FOTO: ROČKAS HDZ-a u ARENI "Županija je plava, a HNS i HDZ - dobra kombinacija"

Objavljeno: 20.02.2018. 19:44

Zadnja izmjena: 20.02.2018. 20:49

Foto: Viktor Hranić

HDZ večeras slavi 28 obljetnicu osnutka u Varaždinskoj županiji, a rođendan 2018. godine dočekali su (tko je to nekada mogao zamisliti...) – kao koalicijski partner HNS-u i reformistima Radimira Čačića, ali i kao pozicijska stranka u Gradu Varaždinu. Anđelko Stričak stoga je, kako se doimalo - s guštom i neprestano se smješkajući nabrojao koliko je HDZ trenutno u brojkama jači od SDP-a.

- Na državnoj razini uvriježena je percepcija da je ovo „crvena županija“, a HDZ je osvojio 11 od 28 gradova i općina (SDP svega 2), 144 mandata u vijećima i Županijskoj skupštini (SDP 60), te 15 od 28 predsjednika gradskih i općinskih vijeća, a SDP samo jednog. Usporedimo li malo bolje, ovo je ipak plava županija – rekao je Stričak.

"Dobra kombinacija"

Stričak se tako okomio na SDP, a zadovoljstvo istaknuo odnosima unutar koalicija (s HNS-om, reformistima i Čehokom), rekavši da su njihove suradnje korektne, te misleći na HNS – da imaju imaju dovoljno prostora za promociju svojih stavova i programa. Premda je bio najavljen dolazak predsjednika HDZ-a Andreja Plenkvića, večeras je u Arenu stigao glavni tajnik stranke Gordan Jandroković koji je također istakuo zadovoljstvo pozicijom stranke u županiji, ali i koalicijama.

- Nakon dugo godina došli smo u poziciju sukreirati politiku u Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji, na što smo ponosni, a nadam se da će HDZ u sljedećoj fazi dodatno jačati te da će nam se pridruživati mladi jer smo uključiva stranka – izjavio je Jandroković, a koaliciju HDZ-a i HNS-a u Sračincu okarakterizirao kao „dobru kombinaciju“ koja se spustila s državne na lokalnu razinu i smatra da može dati dobre rezultate na svim razinama: državnoj, gradskoj, općinskoj...

"SDP je napravio jedan lift"

Da HDZ nakon dva desetljeća ponovno participira u vlasti Grada Varaždina, naglasio je i predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan, nazvavši to novom ulogom za stranku u kojoj oni neće biti „statisti i sporedne uloge, nego će odigrati jednu od glavnih pozitivnih uloga“ zahvaljujući vertikali vlasti i Vladi Republike Hrvatske kojoj se zahvalio na dobroj suradnji. Prema riječima Anđelka Stričaka, trenutno je u tijeku realizacija 2 milijarde kuna projekata, a za dvije godine trebale bi krenuti izgradnje prvih brzih cesta.

- Ovo je investicijski bum kakav ne pamtimo od 90-ih. Prije toga smo imali ništa, odnosno svjedoci smo da jedino što je SDP na području županije uspio započeti, realizirati i napraviti bio je onaj projekt u Vodotornju – otvaranje lifta – završio je tako Stričak...

Komentari