Rožmarić: "Tražimo svjedoke protiv Radimira Čačića kako bismo dokazali kazneno djelo"

Objavljeno: 02.11.2015. 12:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Siniša Sović

Danas je održana tiskovna konferencija na temu „Tragom novca do počinitelja“ na kojoj je Tihomir Rožmarić iznio, kako kaže, najnovije relevantne podatke o procesu koji je vezan za nezakonite, kriminalne radnje u tvrtki Coning za čije se radnje sumnjiče Marija i Radimir Čačić.

Varaždinski odvjetnik Tihomir Rožmarić rekao je da zastupa posredno sve oštećene u ovoj nagodbi te da nije riječ o predizbornom potezu nego je cilj - otkriti što je za 70 milijuna kuna. Naglasio je također da u sve nije htio uključivati u punomoć više osoba kako ne bi bili izloženi bijesu gospodina Radimira Čačića.

Postupak je u fazi kaznene prijave i vrše se prve dokazne radnje te je apelirao na medije i javnost da potaknu eventualna svjedočanstva o “modusu operandi” Radimira Čačića za kojeg kaže da ništa nema ni s čim, a rukovodi sa svime. Dodao je i da raspolaže s konkretnim dokazima:

- Dokaz koji smo “iskopali” u mjeseci i pol dana su jamstvo koje je Coning dao u visini od milijun i pol eura 2008. godine jednoj zagrebačkoj tvrtki (Trgo Vema) bez ikakve osnove i protugarancija, a jamstvo je došlo na naplatu i 2011. godine uzrokovalo blokadu Coninga i dovelo do kolapsa i gubitka od preko 4 milijuna eura te je to radnja kojom je prouzročen stečaj i oštećeni vjerovnici za 70 milijuna kuna. Predstečajna nagodba provedena je na temelju lažnih podataka, rekao je Rožmarić.

Kao drugi dokaz istaknuo je ponudu koja je, kako tvrdi, dobivena od jedne poduzetnica iz Senja za kupnju hotela u Senju, a ponuda je viša od novca koji je za kupoprodaju hotela sjeo na račun Coninga u stečaju. Treća je osnovana sumnja, prema Rožmariću, nagovor Čačića kojim je priznano Hypo banci oko 30 milijuna kuna više potraživanja nego što je osnovano, a tim je potezom došlo do toga da je banka dobila neosnovanu većinu glasačkog prava u predstečajnoj nagodbi. Komentirao je vjerovnike kojih je 540 iz realnog sektora, a njima je izglasan otpis 70%, a Coningu je oprošteno 50 milijuna kuna, a to je uzeto ljudima kao što su vodoinstalateri i limari, a novac nije mogao ispariti.

Tvrdi da su upitni izvori prihoda Marije i Radimira Čačića ako nemaju ništa s dobiti, ali i njihov visoki standard.

- Gospodin Čačić i Marija Čačić tvrde svih ovih godina da nemaju ništa sa Coningom i kontradiktorni su, jer da je to istina, odakle im potraživanje gdje su se pojavili kao vjerovnici sa 2.7 milijuna za Radimira Čačića i milijun kuna za Mariju Čačić, kazao je Rožmarić. 

Ironično je komentirao obećanja Radimira Čačića o dolasku na vlast i plakat Reformista na kojemu se nalazi brzi vlak (op.a).

- On je očito vlak koji će zgaziti sve koji ne misle kao on i odvesti u zemlju nedođiju sve one koji njemu vjeruju. Ima isti model otkad je napravio debakl u Izraelu i odonda se skriva, oštar je bio Tihomir Rožmarić. 

Istaknuo je i da se ne boji tužbe protiv klevete jer radi svoj posao. Pozvao je sve koji imaju neka saznanja o tom slučaju da mu se jave, a oformio je i stranicu www.spaljenazemlja.com na kojoj ljudi mogu anonimno upisati svoja iskustva.

Komentari