gradsko vijeće

Runac: Ostavio sam vam projekt grobne kuće, zašto nije prijavljen na natječaj?

Objavljeno: 30.11.2022. 11:36

Zadnja izmjena: 01.12.2022. 12:12

Foto: Vizual grobne kuće koji je HDZ-ov vijećnik objavio početkom 2021. godine

Na mjesto dosadašnjeg vijećnika Damira Laljeka iz redova HDZ-a u Gradskom vijeću došao je Alen Runac te je tijekom aktualnog sata gradonačelniku Nevenu Bosilju postavio tri pitanja.

Zanimalo ga je planira li se zamjena dotrajalih balona kod Graberja izgradnjom nove dvorane. Uz to je, u pitanju o izgradnji grobne kuće, prozvao gradsku upravu da im je Radmir Čačić mentor koji je županu Anđelku Stričaku "ostavio sličice" umjesto projekata.

- Kao direktor Parkova u cijelosti sam pripremio dokumentaciju za izgradnju grobne kuće i to ne na način kako je vaš mentor Čačić ostavio Stričaku u Županiji sličice nego konkretno projekt. Sve je bilo spremno, ne znam zašto se taj projekt od 30 milijuna stopira. Zašto niste aplicirali na natječaj ili imate u planu javiti se na neki natječaj?

'Što rade Reformisti, stalno se hvale?'

Reformiste je ponovno spomenuo i prilikom pitanja o kapitalnim projektima u Gradu Varaždinu.

- Imali smo prilike vidjeti kako saborska zastupnica Natalija Martinčević tvrdi da se jedino Reformisti zalažu za razvoj Sjevera. Pošto ste u Gradu u koaliciji s Reformistima, koliko su to kapitalnih projekata u ovih godinu i pol dana u Gradu odradili Reformisti i koji su to projekti? 

Bosilj je pobrojao sve projekte koje Grad provodi vezano uz dogradnju škola i dvorana, no dodao je kako projekt grobne kuće planiraju preprojektirati kada to dođe na red.

- Projekt grobne kuće napravljen je još 2013. godine, taj ste glavni projekt izvukli mjesec dana prije izbora, uspjeli ste izdati potvrdu projekta i nije mi jasno što ste mislili s tim. Gdje ste to mislili financirati i na koju nišu prijaviti? Što se tiče Reformista, mogu reći da ova gradska uprava nije u koaliciji ni sa kime, postoji samo programska suradnja. Ako imate kakvih problema s njima, riješite s njima, nemojte mene uplitati u to - rekao je, između ostalog, Bosilj.

Komentari