sastanak duži od predviđenog

Runac i Habijan o dolasku premijera: "Toliki interes nije pokazivala ni jedna vlada do sada!"

Objavljeno: 04.07.2018. 15:16

Zadnja izmjena: 04.07.2018. 15:19

Kako smo već izvjestili, Varaždinska županija je danas domaćin sastanka premijera i ministara sa svim hrvatskim županima i predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina i predstavnika Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.

>>VARAŽDIN 'POD OPSADOM' Čačić dočekao premijera i ministre - ovo je 5 ključnih tema

Visoke uzvanike dočekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća grada Varaždina Damir Habijan.

Sastanak je još u tijeku te se odužio dulje od planiranog, nakon čega slijedi domjenak u atriju županijske palače, a potom sastanak Andreja Plenkovića s lokalnim HDZ-ovim dužnosnicima koji će se održati u Varaždinskim Toplicama.

U međuvremenu su se priopćenjem za javnost oglasili Alen Runac i Damir Habijan, koji ističu da je dolazak državnog vrha dokaz da ni jedna dosadašnja Vlada nije pokazivala toliki interes za sjever Hrvatske i Varaždinsku županiju odnosno da je uspostavljena vertikala grad – županija – država.

„Trenutačno je područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište, a podsjećam da smo započeli i povratkom bitnih institucija u Varaždin kao što je Dopisništvo HTV-a te povratak Hrvatske vojeske odnosno Bojne Puma“, rekao je između ostaloga Runac.

Habijan je istaknuo kako je danas bila prilika da se razgovara o projektu FOI – Faza II. Dodao je da se s Vladom Republike Hrvatske rješavaju i problemi koje su naslijedili poput nekorištenja državne imovine i rješavanje problema baliranog otpada.

Komentari